PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES

  • Rescissió del contracte

28
Març
2014

L’Ajuntament de Sabadell arriba a un acord per millorar i ampliar la planta de transferència d’envasos ubicada al Punt Blau 1

La Junta de Govern Local ha aprovat avui un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament, el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental i Ecoembalajes Espanya S.A (Ecoembes)

La Junta de Govern Local ha aprovat avui un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament, el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental i Ecoembalajes Espanya S.A (Ecoembes) per a la realització de les obres de millora i ampliació de la planta de transferència ubicada al Punt Blau 1 de la ciutat. L’actuació permetrà millorar les instal·lacions on actualment es compacten els envasos lleugers que es recullen a Sabadell abans de portar-los a la planta de tractament, així com també construir i equipar una planta nova perquè els municipis més petits i propers puguin utilitzar l’equipament. Les obres comportaran una despesa superior als 105.000 euros (IVA inclòs), a càrrec d’Ecoembes.

Actualment, quan els camions de l’empresa concessionària SMATSA recullen envasos a Sabadell, no els traslladen directament a la planta de tractament d’Hostalets de Pierola, sinó que es porten a una planta de transferència ubicada al Punt Blau I (ctra. de Castellar), on es compacten i emmagatzemen en un contenidor més gran, amb la finalitat d’optimitzar el transport a Hostalets i, per tant, estalviar viatges innecessaris. La planta precisa d’importants actuacions de millora, com ara la substitució del compactador i d’adequació general de la instal·lació.

Alhora, el Consorci de Residus del Vallès Occidental ha proposat la instal·lació d’una nova planta de transferència al Punt Blau 1 per rebre els envasos lleugers d’altres municipis de la comarca i afavorir així, també, l’optimització de recursos per part d’aquestes poblacions. La nova planta constarà d’una tolva i un compactador i tindrà una bàscula associada.

Segons l’acord entre l’Ajuntament, Consorci i Ecoembes, serà Ecoembes qui es faci càrrec de les despeses per reparar la planta actual, per construir la nova amb la bàscula associada i per l’obra civil necessària. El Consorci assumirà la redacció del projecte de construcció, la direcció de l’obra i la coordinació dels municipis als quals s’autoritza l’ús de l’equipament. L’Ajuntament de Sabadell permetrà la instal·lació de la nova planta i es farà càrrec del manteniment. Així mateix, ingressarà un cànon per tona recepcionada a la nova planta.