PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

29
Febrer
2016

Adjudicats cinc habitatges d’emergència social a famílies que han estat desnonades

Una comissió adapatarà el reglament de la Mesa de Valoració a la llei 24/2015

L’Ajuntament de Sabadell ha adjudicat cinc habitatges de lloguer a famílies que han estat desnonades. Ho ha fet a través de la Mesa de Valoració, que és l’òrgan municipal que adjudica els pisos disponibles a famílies en situació de pèrdua imminent de l’habitatge o d’exclusió residencial.

 

Aquestes famílies vivien en habitatges de lloguer de petits propietaris i han estat desnonades per la impossibilitat de fer front als pagaments. Són famílies amb necessitats residencials, a les quals s’afegeixen altres circumstàncies personals que impossibiliten accedir al mercat ordinari. Per als habitatges on viuran pagaran lloguers adaptats als seus ingressos.

Els pisos lliurats són del fons d’emergència de l’Ajuntament i d’habitatges de cessió, recuperats per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i en molts casos provinents de bancs. Estan distribuïts a diversos barris de Sabadell, com Ca n’Oriac, Torre-romeu, Can Puiggener, Can Llong i Can Rull.

Mesa de Valoració

La tasca de la Mesa de Valoració per adjudicar habitatges per a emergències socials és prioritzar a quines famílies s’adjudiquen els pisos disponibles, seguint uns barems establerts. Les famílies amb necessitats residencials són valorades abans de ser presentades pels equips professionals dels Serveis Socials Bàsics de l’Ajuntament amb criteris objectius, els quals tenen en compte les necessitats d’habitatge, a més d’altres circumstancies sociofamiliars o de vulnerabilitat. Un cop valorades, es fa la proposta a la Mesa, així com el seguiment posterior. Formen part de la Mesa de Valoració diversos serveis municipals, entre els quals Habitatge i Acció Social.

L’Ajuntament de Sabadell crearà ara una comissió per adaptar el reglament de la Mesa a la Llei 24/2015, tal com ja ha fet l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i com ha sol·licitat que facin els ajuntaments que tenen un reglament propi d’habitatge.