PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

02
Setembre
2019

El bosc de la Concòrdia comptarà amb un nou equipament cultural i de lleure

Substitueix l’antic edifici que ocupa La Llar del Vent

El bosc de la Concòrdia comptarà amb un nou equipament cultural i de lleure

L’Ajuntament de Sabadell construirà un nou equipament cultural al bosc de la Concòrdia per atendre de forma adequada les necessitats de les entitats de l’entorn vinculades al lleure, la cultura i l’educació. El nou edifici substituirà la construcció actual, on s’ubica l’entitat La Llar del Vent.

L’actual edifici –un dels barracons construïts als anys 1970 per a ús escolar de forma provisional mentre es construïa l’Escola Font Rosella– presenta un estat força deficitari, tot i les tasques de manteniment que s’hi han anat fent.

L’opció més adequada ha estat fer un nou equipament que el substitueixi. S’ha decidit construir-lo en un nova ubicació, al costat de l’ actual, que afecti el mínim la vegetació i alhora millori l’accessibilitat al bosc i preservi la seva percepció visual, tant des del perímetre com des de l’interior. L’actual edifici s’enderrocarà quan s’acabin les obres.

El sistema constructiu serà amb material prefabricat i desmuntable, que permeti, si cal, retirar-lo, sigui per reubicar l’edificació o per reciclar els seus components.

La millora de l’equipament cultural i de lleure de la Concòrdia neix d’una proposta presentada per la CAE La Llar del Vent al procés participatiu Construint Ciutat 2018. El projecte va rebre 100.000 euros dels pressupostos participatius. L’operació, però, té un cost superior, que s’assumeix amb pressupost ordinari.

El futur equipament està pensat per respondre de forma adequada a les necessitats de les entitats de lleure i cultural, per tal que puguin dur a terme els seus projectes. Alhora, les seves activitats posaran en valor el bosc de la Concòrdia, un espai singular i referent per als veïns i veïnes de la zona, en particular, i de tota la ciutat en general.

El nou equipament tindrà una superfície construïda de 317 metres quadrats, en una sola planta, i es distribuirà en cinc espais de treball (un dels espais tindrà instal·lació per a taller de cuina), un despatx, magatzem, lavabos, una sala de neteja i un espai de recepció i accés. Els espais tindran envans mòbils per disposar, si fos necessari, d’un espai polivalent.

Les obres s’han adjudicat a l’empresa Izer Ingeniería y Economía, SL per un import de 416.129 euros a. El termini d’execució és de quatre mesos per a la construcció i un més i mig per a l’enderroc posterior de l’edifici actual.