PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
URBANISME I TERRITORI
24
Gener
2019

El centre de la ciutat guanya un nou espai públic amb l’ampliació de la plaça de Dolors Miralles

L’actuació ha permès fer més visible la xemeneia de l’antic Vapor Montllor

El centre de la ciutat guanya un nou espai públic amb l’ampliació de la plaça de Dolors Miralles

La finalització de les obres d’urbanització de l’espai situat entre els carrers de Blasco de Garay , de Lacy i de Turull, ha permès l’ampliació de la plaça de Dolors Miralles. Amb aquesta operació, el centre de la ciutat guanya un nou espai públic. La peça forma part del conjunt de places i espais connectats entre sí i que van des de la Gran Via fins al carrer de Turull.

A l’espai, envoltat d’edificis d’interès –com el Vapor Codina i la casa i la xemeneia Montllor–, s’hi podrà accedir tant pel carrer de Turull –mitjançant un passatge arbrat–, com pel carrer de Blasco de Garay. L’actuació permetrà anar del carrer del Turull a la Gran Via, passant per les places de Dolors Miralles i Bosch i Gimpera.

Aquesta configuració permetrà donar més visibilitat a un element singular com és la xemeneia de l’antic Vapor Montllor reconstruïda i senyalitzada mitjançant un tòtem explicatiu.

Construcció amb criteris de sostenibilitat

La urbanització de l’espai està situada dins l’àmbit del Pla de Millora urbana format pels carrers de Blasco de Garay, de Lacy, de Turull i de les Tres Creus. S’ha construït amb criteris de sostenibilitat col·locant els paviments sobre solera granular perquè tot l’espai sigui més permeable a l’aigua de la pluja aprofitant així els beneficis que aquest fet comporta al subsòl.

Els espais amb plantació d’arbres s’han tractat amb sol estructural (barreja de graves, argiles i terra vegetal) per tal de permetre l’oxigenació del subsòl i l’ús intensiu superficial de la plaça. La part central de l’espai queda destinada a joc infantil amb terra de seguretat granular que s’acompanya amb un banc perimetral de prefabricat de formigó.

Completen la plaça els arbres (sophora, castanyer d’índies i lledoner) mobiliari urbà totalment renovat i l’enllumenat tipus led. L’operació, a càrrec de la promotora I BATALL SL i de la constructora MAÑERO CONSTRUCTOR, SL ha tingut una durada de 6 mesos, amb un cost de 288.378,96  euros i una superfície d’actuació de2.856 m2 .