PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

URBANISME I TERRITORI

25
Març
2019

El projecte guanyador del concurs per urbanitzar l’espai aconseguit amb el soterrament del tren a Can Feu i Gràcia és “Teixint els barris”

Ara l’equip –Eduard Fenoy i Associats SLP– haurà de redactar el projecte executiu de la primera fase d’actuacions

El projecte guanyador del concurs per urbanitzar l’espai aconseguit amb el soterrament del tren a Can Feu i Gràcia és “Teixint els barris”

“Teixint els barris” és el nom de la proposta guanyadora del concurs que l’Ajuntament va posar en marxa  per crear un nou espai públic lúdic al damunt de la nova llosa que cobreix les vies soterrades que separaven els barris de Can Feu i de Gràcia. Així ho ha aprovat la Junta de Govern Local recentment, després de classificar les 6 propostes finalistes.

L’equip guanyador, el formen Eduard Fenoy i Associats SLP, el qual rebrà 98.000 euros en concepte de redacció del projecte executiu de la primera fase de les actuacions –des del passeig de Can Feu fins al carrer de Sobarber– i de direcció de l’obra. Es preveu que les actuacions damunt del terreny no començaran fins a la primeria del 2020.

El Jurat valora aquesta proposta perquè introdueix nous usos per a diferents espais –com àrees de jocs i guinguetes–, per les aportacions en disseny i sostenibilitat, per la introducció de pèrgoles com a elements multifuncionals i per la inclusió de plaques fotovoltaiques com a sistema d’il·luminació. Concretament, els elements que caracteritzen aquesta proposta són els següents:

  • Les pèrgoles com a elements comuns i repetits al llarg de tot l’espai, des del passeig de Can Feu fins a l’estació Can Feu | Gràcies –fins i tot damunt de la rambla d’Ibèria, la qual queda incorporada en el paisatge urbà tot i que hi continuaran passant cotxes.
  • L’eliminació del pont de vianants per tal de deixar en aquell àmbit una gran plaça cívica.
  • La presència d’un itinerari verd que evita les línies rectes.
  • El verd a tot el recorregut, ja sigui amb arbres –més a les vores– o amb arbusts i herbàcies –damunt de la llosa.
  • Un amfiteatre a l’actual aparcament de l’estació Can Feu | Gràcia, que passa a ser verd i amb reducció sensible de places d’aparcament.
  • La presència de diverses d’àrees de joc infantils.
  • La creació de zones d’infiltració d’aigua a tot el recorregut –que culmina en tres basses al parc de Can Feu– i la recuperació del torrent que hi dona nom.
  • La voluntat de cosir els dos costats de l’antiga via pensant en recorreguts transversals a peu per a la ciutadania.

El jurat ha valorat positivament la proposta per la qualitat i coherència de la seva estructura urbanística, arquitectònica i integral i per l’encaix territorial amb l’espai públic existent. Troba raonada l’anàlisi urbanística que fa de l’estructura urbana, com també de la proposta de connexió del teixit urbà, a més de les pèrgoles com a element identificador de l’actuació i que relliga la totalitat del projecte.

Així mateix, el jurat valora la proposta de mobilitat sostenible que aporta Teixint els barris, la connexió en una gran plaça a la part nord i la millora de la connectivitat sostenible dels carrers adjacents, com també el tractament de l’aigua d’escorrentia. Finalment, en valora el tractament verd que el projecte fa a tota l’actuació per definir els diferents estrats arboris i vegetals i la proposta del bosc de Can Feu.