PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
           

COMERÇ

11
Juliol
2018

Comunicat de l'Ajuntament de Sabadell

En relació a la darrera obertura d'un consultori mèdic al Mercat Central

Comunicat de l'Ajuntament de Sabadell

El conjunt del Govern de l’Ajuntament de Sabadell defensa inequívocament la sanitat pública i ha estat treballant fermament en la defensa del dret de la ciutadania a la protecció de la salut i a una assistència sanitària pública, equitativa, solidària i de qualitat. De la mateixa manera que el Govern també comparteix el sistema públic en l’educació, l’atenció a la dependència, els drets laborals, de gènere, de prestacions econòmiques i tants altres drets socials.

En aquest sentit, el Govern de Sabadell vol manifestar el seu compromís amb el Sistema Nacional de Salut amb tot el seu caràcter assolit: públic, universal, de qualitat, integral, solidari i d' equitat garantida.

De la mateixa manera que el Govern de la ciutat ha actuat intensament per tal que la Generalitat abordés la saturació de les urgències, les llistes d’espera i la qualitat d’aquest bé comú.

El Govern de la ciutat treballa des de l’àmbit de Comerç en la dinamització dels mercats municipals, que són i han de seguir oferint, un servei públic de qualitat. És en aquest sentit que Sabadell, que ha estat i és una ciutat pionera en el concepte de mercats municipals, ha de seguir treballant per adaptar aquest servei públic a les noves realitats culturals, socials i econòmiques que vivim.

Els mercats municipals són i han de seguir sent exponents del comerç de proximitat i són fonamentals per a la dinamització dels eixos comercials dels barris de les nostres ciutats, alhora que possibiliten un consum responsable.

Sabadell compta amb cinc mercats en el seu ecosistema comercial. El Mercat Central i el Mercat de la Creu Alta foren remodelats fa uns anys i s’han revitalitzat en base a esforços molt insistents per part de les associacions de paradistes que els gestionen i una inversió pública constant. El resta de mercats estan en un procés actual de replantejament per tal de poder seguir sent centres comercials públics vertebradors del territori.

El Mercat Central té un reglament aprovat l’any 2004 on es regulen les activitats previstes i s’estableix com s’han d’autoritzar aquestes activitats, gestionades per operadors privats. Dins d’aquest reglament s’estableix quines són les activitats que s’hi contemplen i els decrets de llicències responen a criteris tècnics i jurídics d’adjudicació.

La gestió del Mercat Central i de la Creu Alta està establerta per un conveni amb l’Associació de Paradistes que és qui el gestiona.

La darrera obertura d’un consultori mèdic al Mercat Central ha obert un debat social respecte a la idoneïtat d’aquest tipus de serveis en el sí dels mercats municipals.

En aquest sentit, el Consistori ha estat en contacte en tot moment amb algunes plataformes de defensa de la sanitat pública, i ha mantingut un intercanvi constant de reflexions amb la Marea Blanca de Catalunya, de la qual també ha escoltat les seves opinions respecte a la procedència i condició privada d’aquestes activitats.

L’Ajuntament de Sabadell,  com no podria ser d’una altra manera, procedirà a revisar, inspeccionar i comprovar que l’activitat compleixi amb tots els requisits i autoritzacions sanitàries necessàries, de conformitat amb el què marca el departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, així com tota la normativa existent.

L’Ajuntament de Sabadell, conjuntament amb l’Associació de paradistes del Mercat Central, aquests darrers tres anys ha estat estudiant i treballant en noves estratègies de dinamització i gestió del mateix per adaptar-lo a l’ecosistema comercial i econòmic actual, que ha canviat molt des de l’any 2004. Així, s’han encarregat diversos estudis que determinen noves estratègies de gestió i de dinamització per garantir que segueixi sent el pol d’atracció i cohesió que sempre ha estat.

Amb la Diputació de Barcelona també s’ha treballat conjuntament, de la mateixa manera que ho estan fent totes les ciutats de la província, per tal d’iniciar noves estratègies de dinamització. Un exemple, n’és el programa Reeempresa als mercats, del qual Sabadell n’és pioner i el que millors resultats n’ha obtingut.

Aquest procés d’estudi sobre els models de gestió dels mercats és general a totes les ciutats i administracions, per tal  que respongui també a la nova legislació vigent. Aquest procés contempla el treball d’un nou Reglament per tots els mercats que s’adapti a la nova realitat econòmica de les ciutats.

També et pot interessar...