PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
           

COMERÇ

03
abril
2018

Conferències amb experts i propostes familiars sobre l’alimentació saludable centren el segon Fòrum Salut

Un Xou de Cuina oferirà l’elaboració en directe de plats fets amb llegums com a ingredient principal

Conferències amb experts i propostes familiars sobre l’alimentació saludable centren el segon Fòrum Salut

L’alimentació saludable i la incidència del que mengem sobre el nostre organisme seran aquest divendres i dissabte els grans protagonistes del Fòrum Salut. La trobada ciutadana arriba el 6 i 7 d’abril amb diverses conferències i propostes familiars que, d’una banda, promouran la reflexió col·lectiva sobre aquesta temàtica i, d’altra banda, sensibilitzaran persones de totes les edats sobre la importància que menjar bé té per a la nostra salut.

La segona edició del Fòrum tindrà lloc a l’Auditori de l’Espai Cultura Fundació Caixa Sabadell 1859 –que acollirà les conferències– i a la plaça del Mercat Central i a l’interior de la llotja –on es portaran a terme propostes familiars i tallers–. Totes les activitats seran d’accés gratuït. Per a les ponències, cal inscriure-s’hi prèviament. Les inscripcions continuen obertes.

Nova activitat de cuina en directe

Dins la programació del Fòrum s’ha incorporat una nova activitat, que substituirà el Concurs de plat únic de llegums, el qual finalment no es podrà portar a terme. En el seu lloc, s’ha previst un Xou de Cuina obert a tothom, el dissabte 7 d’abril, d’11 a 2/4 d’1 del migdia, a la plaça del Mercat. En el Xou, professionals de la restauració mostraran al públic, en directe, com elaborar plats que tinguin llegums com a principal ingredient i que al mateix temps siguin originals i fàcils de preparar. Un cop elaborada cadascuna de les receptes, es farà una degustació.

Altres propostes familiars de dissabte al matí seran els tallers per a infants sobre alimentació, a la mateixa plaça del Mercat, i els tallers de lectura d’etiquetes, a la zona d’activitats de la llotja.

Conferències amb experts

Per a les ponències, el Fòrum Salut comptarà amb persones expertes que, de manera senzilla i entenedora, acostaran al públic dades i informacions d’interès relacionades amb l’alimentació i la seva incidència sobre el nostre benestar.

La primera de les conferències, la del divendres a la tarda, es presentarà sota el títol Com s’alimenten els nostres infants, i inclourà la presentació d’un estudi realitzat a Sabadell en el marc del projecte INMA (Infància i Medi Ambient), comptant amb la participació de prop de 400 famílies de la ciutat. La presentació de les dades anirà a càrrec de Maribel Casas, de l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal).

També el divendres, Gemma Salvador, de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, parlarà sobre Què vol dir menjar sa? Pautes per a una alimentació saludable i Miquel Porta, investigador de l’Institut d’Investigació de l’Hospital del Mar i catedràtic de la Universitat Autònoma de Barcelona, serà a càrrec de la ponència Què és la contaminació interna? Els disruptors endocrins i altres contaminants en el que mengem, bevem i respirem.

Per facilitar l’assistència, el divendres a la tarda es comptarà amb servei de ludoteca per als més petits, a càrrec de la Creu Roja.

El dissabte al migdia, la conferència de cloenda es presenta sota el títol d’El sistema de consum alimentari actual, és sostenible? i el ponent serà Xavier Montagut, president de la Xarxa de Consum Solidari.

El Fòrum de Salut és una iniciativa de l’Ajuntament de Sabadell, desenvolupada en el marc del Consell Municipal de Salut, que alhora ha designat un comitè organitzador, integrat per 16 entitats. L’esdeveniment compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, el Mercat Central de Sabadell, la Xarxa Productes de la Terra i l’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859.

També et pot interessar...