PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
           

COMERÇ

27
Novembre
2018

Presentada una nova varietat de ceba i el vi Arraona d’enguany, productes d’agricultura de proximitat de Sabadell

Amb la ceba de Sabadell i el vi Arraona, blanc i negre, l’Ajuntament potencia dos productes locals cultivats al rodal

Presentada una nova varietat de ceba i el vi Arraona d’enguany, productes d’agricultura de proximitat de Sabadell

El vi Arraona d’aquest any es va presentar ahir a la Casa Duran, juntament amb un producte nou: la ceba de Sabadell, en el marc de la jornada informativa Impuls al model d’agricultura de proximitat a Sabadell. Un acte que també tenia per objectiu potenciar els productes locals i de proximitat i conscienciar perquè l’activitat agrària es mantingui al rodal.

A la presentació d’aquests dos productes emblemàtics, hi van ser presents el tinent d’alcalde i regidor de Sostenibilitat, Joan Berlanga, i la tinenta d’alcalde i regidora de Comerç, Consum i Turisme, Marisol Martínez, com també Joan Simó, director científic de la Fundació Miquel Agustí; Iñigo Haughey, enòleg de la Cooperativa L’Olivera, i Josep Maria Villagrasa, xef del restaurant Can Feu de Sabadell.

Els pagesos del rodal poden demanar llavors per cultivar la ceba de Sabadell

Pel que fa al projecte de la ceba de Sabadell, la Fundació Miquel Agustí és l’encarregada dels treballs de selecció i caracterització agronòmica que s’han dut a terme els darrers deu anys a diferents finques de Sabadell per trobar un producte adequat a les necessitats actuals. Josep Maria Villagrasa va elaborar ahir una sèrie de plats amb aquesta ceba i va destacar la dolçor, la qualitat i l’acceptació d’aquesta nova varietat local.

Enguany s’han cultivat pocs quilos de ceba i la collita s’ha venut ja a diferents parades d’agricultors locals del Mercat Central. Ara, els pagesos del rodal que ho vulguin poden demanar llavors d’aquesta varietat de ceba a la Regidoria de Sostenibilitat per poder-ne plantar.

Quant al vi Arraona, blanc i negre, se n’han produït unes 3.000 ampolles amb la collita de raïm que es va fer a les finques municipals del Parc Agrari l’any 2017. Aquesta és la segona anyada d’aquest vi, que representa una aposta per un producte de qualitat i d’agricultura social per produir-lo.

D’altra banda, ara ja s’ha acabat la collita del raïm d’enguany a les finques municipals i la previsió és que en podrà sortir un nombre similar d’ampolles que aquest any, és a dir, unes 3.000.

Amb aquests dos projectes, l’Ajuntament continua potenciant i mantenint l’activitat al Parc Agrari local amb l’objectiu de fomentar la producció de qualitat i de proximitat.

També et pot interessar...