PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
           

COMERÇ

06
Juliol
2018

Recomanacions per comprar de rebaixes de manera responsable

El període de rebaixes s’allarga fins el 31 d’agost

Recomanacions per comprar de rebaixes de manera responsable

Immersos de ple en el període de rebaixes d’estiu, que s’allargarà fins el 31 d’agost, l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) de Sabadell recorda als consumidors els elements que han de tenir en compte a l’hora de comprar un producte o servei en rebaixes.

En concret, s’adverteix que els productes rebaixats han de mostrar el preu antic i el rebaixat, i han de tenir les mateixes garanties i qualitat que abans dels descomptes. A més, els articles han d’haver estat a la venda amb anterioritat. Els comerços no poden adquirir-los especialment per a la venda en rebaixes.

També es recomana que els clients diferenciïn les vendes en rebaixes d’altres tipus de vendes a preus inferiors als habituals, com ara les vendes en liquidació (tancament o canvi d’orientació del negoci), vendes de saldos (per tractar-se d’articles passats de moda o deteriorats) i ofertes (per promocionar un producte).

Pel que fa a les condicions de venda, l'establiment ha de mantenir els mateixos criteris que durant la resta de l'any. Així, si habitualment accepta targetes de crèdit, també n'ha d'acceptar en períodes de rebaixes. Si l'establiment fa un val de compra per bescanviar el producte adquirit –que és una acció voluntària per part del comerciant- durant les rebaixes, l'ha de fer pel preu realment pagat pel producte. A més, un cop anunciades les rebaixes d’un determinat producte per a una temporada determinada, l’establiment ha de disposar d’un nombre suficient de productes idèntics a l’ofert per tal de vendre’ls en les mateixes condicions anunciades. Aquest estoc serà proporcional a la durada de la venda en rebaixes i a la publicitat feta.

L’OMIC recomana conèixer quins són els productes realment rebaixats. Es poden trobar, en el mateix comerç, els articles rebaixats juntament amb d’altres que no ho estan. En tot cas a l’establiment han d’estar ben diferenciats els uns dels altres. Es recorda conservar els catàlegs comercials, la publicitat, les instruccions amb els preus i les característiques de l’article i demanar la factura o el tiquet de compra, amb la referència concreta de l’article que es compra. En quant al canvis cal preguntar si els accepten ja que no hi ha cap obligació de canviar un producte en perfecte estat, llevat que així ho anunciï l’establiment comercial.

Pel que fa a les compres en línia, la llei atorga als consumidors un període mínim de 14 dies per retornar el producte adquirit, excepte productes personalitzats, peribles, que no es puguin reutilitzar. És molt important la informació sobre la política de canvis i davant del dubte, es recomana contactar amb l’empresa virtualment perquè resolguin les qüestions plantejades.

Informació i cita prèvia

En cas de disconformitat amb un producte, cal demanar el full oficial de reclamació a l’empresa o contactar per un mitjà que en deixi constància (formulari web, telèfon amb número d’incidència, etc.). Si en el termini de 30 dies no es rep resposta, o bé la resposta no és satisfactòria, es pot contactar amb l’OMIC.

També et pot interessar...