PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
COOPERACIÓ

Sabadell Compromesa, Sabadell ciutat refugi
Plataforma ciutadana de suport a les persones refugiades
Informació i recursos

Sensibilització

La sensibilització és crucial per fomentar un discurs crític entre la societat perquè desenvolupi una solidaritat informada envers les persones que busquen refugi i les que ja són a la ciutat. Es busca estimular un compromís actiu de la ciutadania de denúncia de les desigualtats i vulneracions de drets humans que provoquen el desplaçament forçat i encoratjar a la mobilització en defensa del dret d'asil amb perspectiva de transformació i justícia social.

Una de les formes de treballar l’àmbit de la sensibilització a la ciutat és a través de la Plataforma Ciutadana de Suport a les Persones Refugiades a Sabadell, composta per membres d’entitats, empreses i partits polítics, que organitza accions de formació i sensibilització de la ciutadania i denuncia la situació de les persones refugiades i l’immobilisme d’algunes institucions.

Des de l’Ajuntament també es treballa en sensibilització amb les següent accions:

ciutatiescola

  • Dins del programa Ciutat i Escola, el taller “Compromesos amb els refugiats” als centres educatius, que consisteix en el testimoni directe d’una persona sol·licitant d’asil o refugiada i la projecció de documentals relacionats amb la situació al seu país d'origen.

 

 

    monografic asil

 

 

logorumors

  • Xarxa Antirumors: estratègia d’acció per sensibilitzar la ciutadania contra rumors i prejudicis amb relació a diferents col·lectius ciutadans, com les persones migrades o refugiades. Creant la xarxa d’agents antirumors s’ajuda a desmentir els rumors amb dades rigoroses i fets fonamentats.

 

 

 

 

  sbdcompromesasbdciutatrefugi

  • Creació d'aquesta pàgina web