27
Gener
2020

86 participants a l’Espai de Recerca de Feina ubicat al Vapor Llonch troben un lloc de treball

Aquest programa està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i cofinançat en un 50 % pel Fons Social Europeu

86 participants a l’Espai de Recerca de Feina ubicat al Vapor Llonch troben un lloc de treball

Durant l’any 2019 el nombre de persones que ha participat en el Servei de Recerca Activa de Feina va ser de 144 i les insercions laborals van ser 86. Ubicat al Vapor Llonch, aquest Espai destinat a persones en atur compta amb el suport tècnic de professionals que assessoren els usuaris i usuàries i els acompanyen en tot el que necessiten respecte a la recerca de feina.

A les persones participants se les incentiva i es motiva per presentar candidatures al màxim d’ofertes de feina atenent el seu objectiu professional i l'adequació del seu perfil a les demandes de les empreses. Entre altres coses, es treballa la identitat i marca personal o el currículum per adaptar-lo al perfil i a les característiques del lloc de treball al qual es vol optar, incloent-hi els aspectes que donen un valor afegit a les candidatures. Les accions són sense cost per a les persones usuàries.

La durada del servei és entre un mínim de 8 sessions i un màxim de 12 de 4 h, en què es treballen continguts, eines i canals per reincorporar-se al mercat laboral. En cas que la persona que s’hagi d’incorporar necessiti un reforç per assolir l’autonomia en informàtica i Internet que es requereix, se li oferirà el Servei Eines Informàtiques. L’objectiu de l’Espai de Recerca de Feina és la inserció laboral de les persones participants.

Per mantenir aquest 2020 l’espai en funcionament, la Junta de Govern ha acceptat avui la subvenció atorgada pel Servei Públic d’Ocupació de la Generalitat de Catalunya, per un import de 64.850 €. Per accedir-hi les persones interessades s’han d’adreçar a l'Oficina de Treball on estiguin inscrites com a demandants d’ocupació i sol·licitar la derivació al Programa Espais de Recerca de Feina. Per a més informació: serveiocupacio.gentcat.cat

Altres serveis per a la recerca de feina

En paral·lel a aquest Espai, l'Ajuntament de Sabadell té a disposició de les persones usuàries altres serveis per a la recerca de feina. Es tracta de programes adreçats a persones que, principalment en atur i amb dificultats per trobar feina, puguin rebre orientació professional i acompanyament. En paral·lel, es contacta amb empreses del territori amb necessitats de cobrir places vacants, que puguin contractar les persones demandants d’ocupació. A banda d’aquestes actuacions, es posa a l’abast de qualsevol persona i empresa el portal sabadelltreball.cat. Des d’aquest web les empreses poden penjar una oferta de feina i rebre, en poc temps, els currículums de les persones que s'hi inscriguin.