12
Maig
2017

Alumnat de l’Institut Jonqueres crea uns còmics sobre quatre autores catalanes

S’emmarca dins un programa per reforçar les competències lingüístiques i l’èxit educatiu

Alumnat de l’Institut Jonqueres crea uns còmics sobre quatre autores catalanes

L’Institut Jonqueres ha celebrat avui la cloenda del projecte que l’alumnat del centre ha portat a terme durant tot el curs a l’entorn de la vida i obra de quatre autores catalanes. La iniciativa, impulsada dins el programa Lletra a lletra fem municipi de la Diputació de Barcelona i que a Sabadell coordina l’Ajuntament, vol reforçar les competències lingüístiques de l’alumnat, fonamentals per a l’èxit educatiu.

Enguany el programa s’ha presentat sota el lema Llibres amb mans de dona, i en aquest marc, 85 nois i noies de segon d’ESO de l’Institut Jonqueres han plasmat el que han après sobre les escriptores Lola Anglada, Mercè Rodoreda, Joana Raspall i Maria Barbal a través d’uns còmics que ells mateixos han elaborat.

En l’acte de cloenda d’avui s’ha fet balanç de la feina feta, acompanyant la presentació amb lectures dramatitzades a càrrec de l’alumnat participant i l’acompanyament del grup de música del centre. Pel que fa als còmics, s’exposaran properament a la Biblioteca del Nord, on romandran durant l’estiu per després recórrer les biblioteques municipals de la ciutat. I és que la Biblioteca del Nord ha estat un dels agents clau en el projecte, que cercava l’assoliment dels objectius a partir de la coresponsabilitat de diferents agents en tot el procés: ajuntament i centre educatiu però també agents i equipaments, com en aquest cas la Biblioteca, que s’hi ha implicat plenament organitzant propostes com un taller de còmic a càrrec de Claudio Castellini.

Durant el curs, a banda del propi estudi i la tasca feta pels alumnes amb el suport i acompanyament dels docents, s’han portat a terme diferents accions per assessorar els nois i noies en el seu procés d’anàlisi i creació. Entre les propostes, i a més del taller de còmic i una visita a la Biblioteca de Catalunya, s’han realitzat diferents sessions de treball i se’ls han explicat els recursos que els equipaments bibliotecaris els poden oferir.

Amb projectes com el Lletra a lletra fem municipi es promociona la lectura i la comprensió lectora com un instrument d’aprenentatge que permet un millor accés a la informació i al coneixement. Alhora però, es potencia la lectura com a activitat d’oci i d’enriquiment personal i com a eina de comunicació que pot afavorir també les capacitats socials.