18
Maig
2022

“Antígona” arriba al Teatre Principal de Sabadell, el 28 i 29 de maig

La companyia teatral sabadellenca Amfiteatre clou amb aquesta peça “La Trilogia del Poble”

“Antígona” arriba al Teatre Principal de Sabadell, el 28 i 29 de maig

El Teatre Principal acollirà Antígona, de la companyia teatral sabadellenca Amfiteatre, els dies 28 i 29 de maig. Aquesta és la culminació de “La Trilogia del Poble”, formada per “Coriolà”, de Shakespeare, estrenada el 2019, i “Un enemic del poble d’Ibsen”, estrenada el 2021 a Sabadell i ara amb representacions al Teatre Gaudí de Barcelona. L’obra és una traducció original del grec de Sòfocles, pensada especialment per a la posada en escena d'Amfiteatre, de la mà de Tom colomer, dramaturg i director de la companyia. Sense deixar de ser una tragèdia clàssica, està pensada com una aproximació fresca i contemporània de la peça antiga.

El projecte d’Amfiteatre, amb el desenvolupament de “La Trilogia del Poble”, explora la relació entre l’individu i la societat. En el cas de l’”Antígona”, entren en joc moltes capes: un text clàssic, una posada en escena moderna, la dansa i el disseny. I sobre l’escenari, preguntes atemporals, com són: Cal obeir la llei, si aquesta és injusta? Quan un dictamen atempta directament contra els drets més fonamentals, ser bon ciutadà és acceptar-ho i callar, o bé alçar-se i lluitar?

Sobre aquest etern debat gira el drama d’Antígona, que l’endemà d’haver perdut els seus dos germans a la guerra i que el seu parent més proper hagi pres el tron del pare Edip, es pregunta si val més viure subjugada o morir enfrontant-se a un poder injust.

L’espectacle tindrà lloc el dissabte 28 de maig a les 8 del vespre i el diumenge 29 de maig a les 6 de la tarda. Després de cadascuna de les sessions, hi haurà postfuncions amb els actors i el director. Les entrades estan a disposició mitjançant aquest enllaç o a les taquilles del Teatre principal (de dimecres a divendres de 18 a 20 h i divendres a dissabte d’11 a 13 h).