PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

04
Setembre
2014

Comença la renovació de la flota de vehicles de neteja i recollida de residus coincidint amb la Festa Major

La renovació de maquinària permetrà disposar d’una flota molt més eficaç i eficient

Per aquesta Festa Major la ciutat ja comptarà amb una part de les noves inversions que l’empresa concessionària de la recollida i la neteja, SMATSA, ha realitzat a Sabadell. En concret, els ciutadans i ciutadanes podran veure al carrer nous vehicles de neteja entre els quals destaquen els 70 carretons d’escombrat manual, que milloraran les condicions de feina dels treballadors i treballadores de l’empresa. També els proper dies s’estrenaran escombradores, hidronetejadores i miniescombradores, entre d’altres.

La renovació de maquinària permetrà disposar d’una flota molt més eficaç i eficient. De fet, aquest canvi suposarà tenir, d’una banda, vehicles menys contaminants i, d’una altra, una forta mecanització del servei de recollida de residus i de neteja viària. Amb tot, els nous vehicles permetran realitzar el servei de neteja viària amb menys molèsties per als veïns i veïnes, ja que la maquinària és molt més eficient i silenciosa.

Aquest matí l’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez; el tinent d’alcalde de Presidència, Economia i Serveis Centrals, Josep Ayuso; el regidor d’Espai Públic, Cristian Sánchez, i el director general d’SMATSA, Eugenio Díaz, han presentat alguns dels nous vehicles que es podran veure aquests dies de Festa Major.

L’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, ha assenyalat que

Sabadell té un molt bon espai públic i estem fent un gran esforç per no perdre’l. De fet, la renovació de la flota de vehicles de neteja és una mostra d’aquest treball, ja que no defugim d’un dels elements que més valora a la ciutadania. Som conscients que la neteja viària és molt important i, per aquest motiu, fem un esforç per incrementar la seva qualitat i quantitat i, així, aconseguir ser més eficients.

De la seva banda, Eugenio Díaz, director general d’SMATSA, ha comentat que

aquests dies els ciudatans i ciutadanes podran veure un avanç de la inversió que farem a la ciutat, amb una nova flota que aposta per millores tècniques i menys contaminació.

Les característiques de les noves màquines són:

Escombradora DULEVO 5000 EVOLUTION

La DULEVO 5000 EVOLUTION és ideal para netejar espais en els quals s’acumula gran quantitat de brutícia, sobretot d’objectes de gran format, com poden ser les botelles, gràcies al seu sistema d’aspirat.

Dues unitats de Hidronetejadores AUSA WH200H

Gràcies a la gran capacitat del dipòsit d’aigua (2.000 litres enlloc dels 1000 litres actuals) permet optimitzar el temps de treball, ja que es fan menys recarregues d’aigua en una mateixa jornada. La velocitat de treball també la fa ideal per les tasques de neteja de Festa Major, ja que es desplaça a 40 km/h, el que dóna un gran marge de maniobra per a la neteja de les diferents activitats.

Deu unitats de SMARTWORKER

El Smartworker és una miniescombradora 100 % elèctrica que permet treballar a primera hora del matí sense generar molèsties als veïns i, per tant, avançar les tasques de neteja respecte els altres anys. Donades les seves petites dimensions (1 metre d’amplada), permet substituir l’escombrat manual d’alguns espais com la fira de l’Eix Macià, amb el que es podrà realitzar la feina amb la meitat de temps.

També s’ha tenir en compte que donades les petites dimensions del seu dipòsit d’emmagatzematge, permet buidar el seu contingut a qualsevol contenidor de rebuig i estalviar desplaçaments innecessaris al Punt Blau.

Onze unitats de VOLQUETS ELÉCTRICS GOUPIL

Aquests volquets substitueixen els actuals motocarros, amb la diferència que aquests són 100 % elèctrics. D’aquests 11 volquets, 3 seran de caixa tancada, que es destinaran a les recollides de deixalles que puguin produir males olors.

Sis unitats de SOPLADORES ELÈCTRIQUES

Dintre de les millores sense cost, hi ha els bufadors, dels quals 6 seran elèctrics, el que permetrà començar a treballar a primera hora del matí sense les molèsties del soroll.