19
Març
2014

Diputats del Parlament de Catalunya de la Comissió d’Empresa i Ocupació visiten l’Escola de Flequers Andreu Llargués ubicada a Sabadell

Dos anys després de la seva inauguració, l’escola situada al Centre de Formació Cal Molins s’ha convertit en un referent a l’Estat espanyol

La Comissió d’Empresa i Ocupació del Parlament de Catalunya ha visitat aquest matí l’Escola de Flequers Andreu Llargués, ubicada al Centre de Formació Cal Molins de Sabadell. 

 

L’objectiu de la visita ha estat conèixer la tasca que des del Gremi de Flequers de la Província de Barcelona s’està portant a terme tant per formar nous professionals com per actualitzar els coneixements de les persones que ja treballen a l’entorn de l’àmbit de la fleca. A més dels diputats de la Comissió, encapçalada pel seu president, Rafael Luna Vivas, també han estat presents a la visita el tinent d’alcalde de l’àrea de Presidència, Serveis Centrals i Economia, Ramon Burgués, el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Josep Ayuso, i diversos representants de l’Ajuntament de Sabadell, que acull la seu de l’Escola Andreu Llargués des del 2011.

En un recorregut per les instal·lacions de l’Escola, els diputats i els representants de l’Ajuntament de Sabadell han pogut presenciar l’àmplia oferta formativa que s’estava desenvolupant en el mateix moment de la visita: els cursos d’obrador i brioixeria, el curs d’activitats de venda i el Programa de Qualificació Professional Inicial (PQPI) d’auxiliar de Fleca del Vapor Llonch.

Durant la visita, el tinent d’alcalde, Ramon Burgués,  ha elogiat la tasca del Gremi de Flequers i ha agraït el seu compromís amb la formació i l’ocupació.

L’acord de col·laboració entre l’Ajuntament i el Gremi és una mostra de com es poden sumar esforços per qualificar els professionals que el nostre teixit productiu necessita.

  A més, ha afegit que el treball del Gremi permet situar el Centre de Formació Cal Molins en un lloc destacat en l’àmbit formatiu

sent una instal·lació amb multitud d’espais homologats per desenvolupar activitats formatives i altres tipus d’instal·lacions úniques al territori.

Des de l’Ajuntament de Sabadell es cedeix al Gremi aquesta part de l’equipament municipal del Centre de Formació Cal Molins perquè en faci ús. Per la seva banda, personal docent del Gremi dóna cobertura als programes formatius propis de l’Ajuntament en paral·lel als que el Gremi gestiona per sí mateix.

El president del Gremi de Flequers de la Província de Barcelona, Andreu Llargués, ha explicat que la formació és “clau” perquè el sector de la fleca tingui futur i ha recordat que aquest centre de formació es va inaugurar el 15 de novembre de 2011 amb l’objectiu de convertir-lo en

la universitat del pa. Des de la seva posada en marxa hi han passat milers de professionals, s’hi han realitzat cursos de tot tipus i hem comptat amb formadors de referència en l’àmbit nacional i internacional,

ha indicat el president del Gremi, qui es considera “molt satisfet” de la feina feta fins ara.

Un referent a l’estat espanyol

L’Escola de Flequers Andreu Llargués –batejada amb aquest nom en honor de qui és el president del Gremi de la Província de Barcelona des de 1993- és el centre de formació més gran i més modern de Catalunya en l’àmbit de la flequeria i s’ha convertit, en els seus dos anys de funcionament, en un referent a l’Estat espanyol.

L’escola té una superfície de més de 400 m2. Disposa d’aules per a classes pràctiques i teòriques, d’un laboratori i d’una botiga perquè els alumnes puguin formar-se en unes pràctiques en temps real.

El Gremi de Flequers de la Província de Barcelona també compta, des de fa anys, amb dues altres escoles al territori: l’escola del mateix Gremi, a la ciutat de Barcelona, i destinada bàsicament a cursos de gestió; i l’Escola Universitat Politècnica de Vic, on, com a Cal Molins, s’ofereix formació d’obrador de fleca i pastisseria, de punt de venda i classes teòriques.

Sobre el Gremi de Flequers de la Província de Barcelona

Fundat fa més de 100 anys, el Gremi de Flequers de la Província de Barcelona és una sòlida entitat de representació dels flequers i, alhora, una moderna empresa de serveis, preparada amb les tecnologies més avançades per oferir als agremiats el suport que els cal per realitzar la seva activitat empresarial.

Avui dia, l’entitat defensa els interessos de les més de 700 empreses agremiades amb més de 3.000 punts de venda arreu de tota la província de Barcelona. A més, forma part de la Federació Catalana d’Associacions de Gremis de Flequers i de la Confederación Española de Organizaciones de Panadería (CEOPAN). També té representació, a través de la figura del seu president, Andreu Llargués, a PIMEC i a la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona.