25
Novembre
2021

El Centre de Normalització Lingüística ofereix més cursos presencials per fomentar l’ús oral del català

Ara mateix hi ha en marxa les proves de col·locació i, del 16 al 21 de desembre, es faran les inscripcions

El Centre de Normalització Lingüística ofereix més cursos presencials per fomentar l’ús oral del català

El nou període de cursos impulsats pel Consorci per a la Normalització Lingüística de Sabadell (CNL) començarà el pròxim mes de gener. Aquest cop, el centre ofereix una novetat important, i és que el 70% dels cursos s’impartiran de manera presencial. L’objectiu de l’ampliació en l’oferta de cursos presencials és garantir que els alumnes dels primers nivells d’aprenentatge de la llengua tinguin més facilitat per practicar-la oralment.

Les persones interessades podran inscriure-s’hi a partir del 16 de desembre i, com a molt tard, el 21 del mateix mes. Si algú necessita ajuda per formalitzar la inscripció podrà demanar matrícula assistida trucant al telèfon del CNL Sabadell (93 747 83 40), a partir de l’1 de desembre.

Accés i inscripció als cursos

L’accés a qualsevol dels cursos requereix una prova de col·locació prèvia, la qual permet assignar els futurs alumnes dins d’un nivell d’aprenentatge adient, en funció dels seus coneixements. Aquestes proves, requisit indispensable per poder inscriure’s als cursos, s’estan fent aquests dies i fins al 10 de desembre.

Cal recordar que la prova de col·locació té una validesa de dos anys, és gratuïta i es pot fer en línia. Les persones que comptin amb una acreditació de titulació oficial de la Secretaria de Política Lingüística o que hagin fet un curs al CNL a partir del 2005 no cal que facin aquesta fase prèvia.

Les inscripcions es podran formalitzar per mitjà del portal d’inscripcions del CNL un cop s’hagi acreditat el nivell del futur alumne. Les persones que hagin fet un curs al Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) el darrer any s'hi podran inscriure els dies 16 i 17 de desembre com a alumnes preferents. La resta, en canvi, tindrà accés a la inscripció general entre els dies 20 i 21 de desembre.

Característiques dels cursos

El CPNL proposa els cursos de llengua catalana sota l’objectiu de dur el català de l’aula al carrer. Per aquest motiu, hi ha varietat d’ofertes, adreçades a tothom, independentment del seu nivell de català.

Es tracta de cursos generals i homologats, amb certificació oficial, des dels nivells més bàsics, per a totes les persones sense gens o amb escàs coneixement de la llengua, fins als nivells més avançats adreçats a les persones que volen perfeccionar les seves habilitats comunicatives orals i escrites en català. A més, els cursos de català dels nivells inicials són totalment gratuïts, per facilitar la inserció de nous parlants a la llengua catalana.

Els cursos estan pensats per adaptar-se a les necessitats de l’alumnat. És per aquest motiu que els presencials estan disponibles en diverses franges horàries. A més, tant la modalitat presencial com la virtual compten amb propostes per practicar la llengua fora de l’aula, com ara el Voluntariat per la Llengua o les pràctiques lingüístiques en establiments col·laboradors.