30
Juliol
2014

El Festival 30 Nits es clou amb un balanç de l’entorn de 15.000 espectadors

L’Ajuntament valora positivament aquestes xifres

La 15a edició del 30 Nits es clourà demà, dijous 31 de juliol, amb un balanç de l’entorn de 15.000 espectadors i espectadores, que hauran gaudit de les més de 50 propostes del festival d’estiu de Sabadell. L’Ajuntament valora positivament aquestes xifres, que mantenen o fins i tot incrementen globalment els índex d’assistència respecte l’any passat –l’any 2013, el 30 Nits es va cloure amb més de 14.400 espectadors en un total de 59 propostes–, consolidant una vegada més l’èxit del festival.

El regidor de Cultura, Quim Carné, s’ha mostrat molt satisfet amb els resultats assolits, subratllant que

després de 15 anys el Festival es manté. Un festival marcat per la diversitat i on hem de destacar i agrair l’esforç i compromís dels organitzadors que, en moments difícils i amb recursos econòmics limitats, són capaços d’oferir propostes de gran qualitat que el públic sap apreciar.

I és que la diversitat és una de les singularitats del Festival 30 Nits. Diversitat quant a format, atès que aplega des de propostes de proximitat per 40-50 persones fins a grans concerts per a un miler de persones. També diversitat de gèneres, ja que hi hem pogut trobar des de música en diferents vessants (clàssica, flamenc, òpera, l’Embassa’t..) fins a circ, passant per la dansa, el cabaret, el teatre de petit format, el cinema, etc.

Destacar les actuacions de dues dones, grans artistes en els seus respectius estils: Sílvia Perez Cruz i Mayte Martín, que van omplir els seus auditoris, exhaurint les localitats en tots dos casos. La proposta de Sílvia Pérez Cruz i Raül Fernández Miró va reunir més d’un miler d’espectadors a La Faràndula i al pati del Museu d'Art es van donar cita prop de 400 persones per escoltar la Mayte Martín.

Gran èxit també de  la Banda de Música de Sabadell, que va atraure 650 persones el 5 de juliol per presenciar “Música...A Escena!”. Cal subratllar, així mateix, les prop de 550 que van gaudir de l’actuació de la Jove Orquestra Simfònica del Vallès. També els 450 assistents a l’actuació de circ de la Companyia Vol de Ment (Cadàver Exquisit) i Hotel Iocandi (Esquerdes), els més de 350 a l’actuació del Cor dels Amics de l’Òpera o els 300 de Solo 2 de Brodas Bros (dansa), com també l'espectacleTemps, de Quim Masferrer amb prop de 450 espectadors.

Entre les propostes de Joventuts Musicals de Sabadell, destaquen les més de 400 persones que van assistir a la inauguració del 30 Nits, a càrrec de Big Mama & Original Jazz Orquestra Taller de Músics (espectacle coorganitzat amb l’Ajuntament) i les més de 300 que el 30 de juny van poder gaudir de Ràdio Nostàlgia: Ones d’un segle, a càrrec de la Big Band del CEME.

Així mateix, destaquen els 1.200 assistents a l’Embassa’t 2014, organitzat per Sabadell Sona Jove.

Remarcar també les propostes realitzades als jardinets de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 i BBVA. Cabaret Pistolet va sumar 420 assistents, El Tresor del pirata 350 i Molly and the Music Minions, 320.

Les sessions de música i cinema de La Capella han registrat en general a l’entorn de 400 assistents cadascuna.

A l’Espai Àgora, la Castanyola Clàssica de José Luis Landry i Oriol Padrós van registrar un centenar d’assistents cadascun.  D’altra banda, a cada sessió de cinema de l’Alliance Française han assistit una seixantena de persones.

Altra de les propostes del 30 Nits han estat els Capvespres de Dramatúrgia al Museu del Gas, organitzat pel Museu del Gas de la Fundació Gas Natural Fenosa. Precisament una d’aquestes sessions posarà demà punt final a l’edició del 30 Nits 2014.

Per la seva part, l’Orquestra Simfònica del Vallès va reunir 200 persones al concert de l’Acadèmia de Metalls. El programa del festival ha comptat, també, amb el musical Working del Centre Sant Vicenç i el Concurs de Música de The Wild Geese. Aquest darrer ha reunit més de 550 espectadors.