07
Octubre
2020

El festival R.E.S. (Resposta Entròpica Sonora) serà aquest cap de setmana l’alternativa a l’ajornat Embassa’t

Hi actuaran Ferran Palau, Núria Graham, Pavvla, Medalla, Egosex, Chaqueta de Chándal i The Tyets, a més de DJs i productors locals

El festival R.E.S. (Resposta Entròpica Sonora) serà aquest cap de setmana l’alternativa a l’ajornat Embassa’t

L’Embassa’t, que ha ajornat la 12a edició del festival fins al 2021, tindrà un germà petit. Es tracta de R.E.S. (Resposta Entròpica Sonora), una alternativa cultural i musical, que tindrà lloc a la Fira de Sabadell, del 9 a l’11 d’octubre, organitzat pel mateix equip. La proposta l’han presentada avui Carles de la Rosa, regidor de Cultura, i Arnau Solsona, director del nou festival.

Seran diferents sessions que es repartiran al llarg dels tres dies, amb un repàs a molts dels artistes locals que haurien trepitjat aquest mateix any els escenaris del festival. Noms com Ferran Palau, Núria Graham, Pavvla, Medalla, Egosex, Chaqueta de Chándal i The Tyets, que, acompanyats de DJs i productors locals Spacer, Tutu, Sama Yax, Lucient, Alicia Carrera, Museless o Titi Calor, aportaran un toc de normalitat als temps que corren en forma de música en directe.

                                

Carles de la Rosa ha donat les gràcies als organitzadors perquè no han defallit i s’han reinventat a fi que Sabadell pugui disposar d’un festival musical. A més, el regidor ha afirmat que “la nostra voluntat és continuar donant suport a aquest projecte, perquè L’Embassa’t està molt consolidat i col·loca Sabadell en l’agenda dels festivals de música de Catalunya. Els organitzadors han treballat durant dotze anys per mantenir el llistó molt alt i són garantia d’èxit”.

El local on es durà a terme el nou festival és la Fira Sabadell, un enorme espai cèntric, del qual s’ocuparà només un 5% de la capacitat, tot respectant en tot moment les mesures de seguretat sanitàries vigents. L’espai comptarà amb oferta gastronòmica i de cervesa artesana per a un aforament molt limitat, que permetrà garantir la distància de seguretat entre els assistents i crear una sensació de proximitat amb els artistes difícil de trobar en altres festivals o concerts. L’ús de mascareta serà obligatori per a tots els assistents i cada sessió tindrà un cost de 10 € per persona (els menors de 4 anys entren gratis).

Arnau Solsona s’ha expressat en el sentit que “ja teníem un festival previst i no hem parat de donar-hi voltes fins a trobar una solució idònia, ja que el públic no es mereix quedar-se en no-res. Així, els que vinguin al R.E.S. tindran una experiència nova, una proposta molt professional, de petit format, pensant que la música en viu és la solució”.

La proposta neix amb la intenció de sortir de Sabadell de cara a l’any vinent i convertir-se en un cicle itinerant de concerts que passarà per diferents racons peculiars de Catalunya, tot donant suport així l’escena local i quilòmetre zero de primera mà.