PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

25
Gener
2017

El Govern informarà en un acte obert a la ciutadania la decisió de demanar a la Comissió Jurídica Assessora la revisió del contracte de recollida de residus i neteja viària

Es vol informar a la ciutadania sobre la situació i respondre els dubtes que puguin sorgir al respecte

L’Ajuntament de Sabadell convocarà, a partir de la propera setmana, un acte obert a tota la població per explicar quina és la situació que ha portat al Govern a iniciar el procediment de revisió del contracte de gestió del servei de neteja de l’espai públic, recollida i trasllat dels residus sòlids urbans.

L’objectiu és poder informar obertament a la ciutadania de quina és la situació i respondre així, directament, preguntes o dubtes que puguin sorgir al respecte.

Tal i com ja es va informar en roda de premsa, la decisió del Govern de sol·licitar a la Comissió Jurídica Assessora un dictamen que determini la vigència o la nul·litat del contracte de residus i neteja adjudicat a Serveis de Medi Ambient, SA, (Més info), es va prendre després que el Servei d'Anàlisi i Projectes de l’Ajuntament, encarregat d'estudiar el funcionament, el control i la viabilitat dels serveis públics municipals, hagi estudiat el grau de compliment en l'execució d’aquest servei en relació amb l'oferta presentada per l’empresa i hagi detectat diferents nivells d’irregularitats.

Per a Juli Fernàndez, alcalde de Sabadell és la “opció més prudent i responsable tant per garantir el servei públic a la ciutadania, com per garantir els llocs de treball i les condicions de les treballadores i dels treballadors així com la legalitat i l’eficiència dels recursos públics”.

Així, Fernàndez, ha volgut tornar a insistir que la revisió dels incompliments de l’empresa no té res a veure amb el personal treballador i que “en cap cas afecta ni a la continuïtat del servei ni a la dels llocs de treball” és més, ha remarcat, “que és precisament l’Ajuntament qui ho està garantint cada mes”.

El Ple de gener portarà a aprovació, demà, l’inici de procediment de revisió d’ofici d’aquest contracte i, en aquest sentit, Albert Boada, regidor de Nova Economia i Serveis Centrals, ha declarat que “aquest dictamen busca garantir el servei de forma legal i transparent, espero que ningú ens demani que fem la vista grossa davant les greus irregularitats”. A més, ha afegit que “portem aquest punt a Ple per garantir el millor servei públic, sense riscos i sense il·legalitats; hem de vetllar perquè qui gestioni el servei tingui la solvència econòmica i ofereixi el servei pel que realment paguem”.

Tant Fernàndez com Boada han recordat que el nou equip de govern es va comprometre a revisar i millorar tots els serveis públics municipals. Al Ple de juliol del 2015, una moció aprovada per unanimitat proposava estudiar totes els serveis públics i les millors formes de gestió.

L'Ajuntament de Sabadell elaborava, així, un pla d'avaluació on s'analitzava tant la qualitat i la gestió, com el compliment dels contractes i la conformitat en el cost de cadascun dels serveis prestats. (Més info). Fruit d’aquest Pla, per aquest primer trimestre de 2017, el Govern es va comprometre a tenir els primers estudis del servei de neteja viària i recollida de residus.

A més d’aquest acte públic obert a tothom, els regidors Albert Boada i Xavier Guerrero que ja van manifestar la intenció de manteir tots els canals de diàleg possible, s’han posat a disposició de les seccions sindicals de l’empresa per participar en les assemblees dels treballadors convocades i explicar quina és la situació en relació amb la revisió de la legalitat del contracte i que en cap cas afecta ni a la continuïtat del servei ni als llocs de treball.