25
Maig
2022

El Museu d’Art inaugura demà l’exposició itinerant “Història de les Mans”

Organitzada pel Programa d’Arts Visuals de la Diputació de Barcelona amb la col·laboració del MNAC i els municipis que l’acullen

El Museu d’Art inaugura demà l’exposició itinerant “Història de les Mans”

Demà dijous, 26 de maig, a les 7 de la tarda, tindrà lloc la inauguració de l’exposició temporal “Història de les mans” al Museu d’Art de Sabadell (MAS). Es tracta d’una mostra itinerant organitzada pel Programa d’Arts Visuals de l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona amb la col·laboració del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) i els municipis que l’acullen. La mostra es podrà veure al MAS del 26 de maig al 3 de juliol, ambdós inclosos. L’acte d’inauguració comptarà amb l’assistència del regidor de cultura, Carles de la Rosa, representants de l’Oficina de Difusió Artística de la Diputació de Barcelona, Mireia Sabaté i Anna Crossas, i la comissària de l’exposició, Alexandra Laudo.

“Història de les mans” revisa alguns dels aspectes destacats de la història cultural de les mans i de la nostra relació tàctil amb el món, a partir d’un diàleg entre obres d’artistes contemporanis i obres de la col·lecció del MNAC. L’exposició també posa atenció a la progressiva evolució cap a una cultura digital, en què la manualitat conviu amb formes de relació fonamentades en el contacte dactilar i en la mediació de dispositius i pantalles tàctils, les quals mitiguen i transformen la nostra relació física amb els objectes, les persones i altres elements del nostre entorn.

Per enriquir aquest diàleg, els municipis participants en la itinerància també incorporaran obres locals. En el cas de Sabadell, el MAS exposarà l’obra de l’artista sabadellenca Fina Miralles.