14
Desembre
2017

El Museu d’Art presenta un mural de Werens al carrer de les Comèdies

Serà aquest diumenge dins del Vermut Graffiti, a les 12 del migida

El Museu d’Art presenta un mural de Werens al carrer de les Comèdies

El diumenge 17 de desembre, el carrer de les Comèdies estrenarà un mural de l’artista Werens, amb el dibuix de diverses illes de vegetació flotant interconnectada. La presentació serà a la 1 del migdia durant el Vermut Graffiti, una activitat que es farà al matí d’11 a 2, en què hi haurà música i un taller de grafits per a infants.

El Museu d’Art de Sabadell (MAS) ha recollit una històrica demanda de diversos artistes de Sabadell i ha encarregat una intervenció artística a Werens a la paret lateral del MAS, al carrer de les Comèdies. Les parets d’aquest Museu amaguen tresors arqueològics de gran valor per a la història de l’Street Art de la ciutat. El grup IUK va plasmar-hi diverses de les seves obres als anys 1980. Quasi trenta anys després, aquestes parets podran tornar a tenir vida i color.

Es tracta d’una intervenció parcial en una part de la paret, amb grafit, que no afecta cap material original de l’edifici ni de la façana. La intervenció, amb el temps i segons com evolucioni l’estat de conservació, podria ser restaurada o tapada.

La voluntat és millorar l’estètica i donar vida al llarg mur lateral del carrer de les Comèdies del Museu d’Art que identifiqui el museu, tot respectant la seva identitat i la història de l’edifici.

Sabadell i el grafit: Werens

Ramon Puig, o com se’l coneix al món del grafit, Werens, és un dels artistes sabadellencs contemporanis més internacionals i més irreverents del moment. Les seves obres, poc influïdes pels estàndards del grafit, són totalment diferents de les dels altres. Defensor del grafit com una disciplina artística en si mateixa, les seves ganes de donar color i vida a la ciutat que altrament seria grisa i trista l’han fet recórrer molts països pintant les flors que el caracteritzen.

Aquest artista, pioner de l’art urbà a Catalunya, ha aconseguit l’inimaginable: que el seu art efímer mai mori i que perduri per sempre. El 2009 va publicar un llibre, titulat Florsss!, en què es poden trobar 100 fotos de 100 flors pintades a 100 cases de Sabadell amb porta tapiada amb totxos i, a més, amb números de carrer correlatius de l’1 al 100.

Els seus personatges estan plens d’energia i color i, sovint, són més propers al còmic que a altres disciplines. Un altre valor d’aquest artista sabadellenc és el seu intens treball per a la difusió i coneixement del grafit. Així, des de fa uns anys, va muntar la seva pròpia galeria, Impaktes Visuals, amb el propòsit de descobrir nous artistes que comencen i ajudar-los a difondre la seva obra, no només dins l’àmbit del grafit, sinó de la música amb actuacions de DJ’s.