17
Març
2023

El Museu d’Art proposa una lectura poètica a càrrec de Papers de Versàlia en el marc de l’exposició “Art i Paraula”

L’activitat tindrà lloc el dimecres 22 de març, a les 7 de la tarda, al mateix museu

El Museu d’Art proposa una lectura poètica a càrrec de Papers de Versàlia en el marc de l’exposició “Art i Paraula”

L’exposició “Art i Paraula” del Museu d’Art de Sabadell (MAS) va lligada a diverses activitats paral·leles. La primera tindrà lloc el dimecres vinent, 22 de març, a les 7 de la tarda, i consistirà en una lectura poètica a càrrec de Papers de Versàlia. L’entrada és lliure i no cal reserva prèvia.

Es llegiran poemes de Feliu Formosa, Josep Ma. Ripoll, Esteban Martínez, Víctor Mañosa, Natividad Ayala, Quilo Martínez, Marcel Ayats i Josep Gerona. La lectura anirà a càrrec de l'actriu Ximena Marsé i dels propis autors, i serà acompanyada amb fragments musicals, a la guitarra, per José Hernández.

“Art i Paraula” és una exposició organitzada per la Fundació Lluís Corominas, a cura de Fina Duran, Jesús Galdón i Martina Morittu. A Sabadell, compta amb la col·laboració de Papers de Versàlia i La Pahissa del Marquet de les Roques. La mostra se centra en les relacions entre la poesia i l’art com a generadors d’imatges i sensacions.

La mostra aplega textos poètics en diàleg amb obres visuals, com Gerard Altaió i Ausiàs March, Ester Xargay i Felícia Fuster, Josep Guinovart i Pere Quart, Amèlia Riera i Salvador Espriu, Francesca Llopis i Maria Mercè Marçal, entre d’altres. I per la seva adaptació a Sabadell, Papers de Versàlia proposa les parelles de Josep Ma. Ripoll i Ramiro Fernández, Esteban Martínez i Jerónimo Prieto, Víctor Mañosa i Natividad Ayala i Feliu Formosa i Josep Gerona. L’exposició estarà disponible fins al dia 1 de maig.

Altres activitats relacionades

Altres activitats relacionades amb l’exposició són:

  • Diumenge 2 d’abril, a les 11 h: taller “Trans_poesia”, de poesia en trànsit, en expansió i en moviment constant. A càrrec de Marta Darder en el marc d’”Utopies híbrides: poesia i cultura de l’empelt”. Es farà en col·laboració amb l’Associació d’Escriptors amb Llengua Catalana (AELC), La Pahissa del Marquet i la Diputació de Barcelona.
  • Dijous 20 d’abril, a les 19 h: tindrà lloc l’activitat “Paraula viva”, una sèrie de poemes cantats i dansats a càrrec de Mireia de Querol i Neus Borrell.
  • Dijous 27 d’abril, a les 19 h: es farà la performance de poesia “Contact”, a càrrec de Gerard Altaió.

Més informació

Categories Cultura i esport, Activitats culturals, Museus Tags Museu d'Art de Sabadell, Papers de Versàlia