13
Juny
2022

El Museu d’Història organitza una visita guiada al cuniculus romà de Can Gambús, aquest diumenge

L’activitat s’emmarca en les Jornades Europees d’Arqueologia que tindran lloc els dies 17, 18 i 19 de juny

El Museu d’Història organitza una visita guiada al cuniculus romà de Can Gambús, aquest diumenge

Les Jornades Europees d’Arqueologia se celebren els dies 17, 18 i 19 de juny. En aquest marc, el Museu d’Història de Sabadell (MHS) proposa una activitat relacionada amb aquest camp: una visita guiada amb intèrpret de signes al cuniculus romà de Can Gambús, el diumenge 19 de juny a les 12 del matí. L’activitat és gratuïta i per inscriure’s cal trucar al 93 727 85 55 o enviar un Whatsapp al 696 756 561.

Un cuniculus és un aqüeducte subterrani excavat per conduir aigües netes. Era freqüent en l’enginyeria hidràulica romana, que combinava els recs de superfície, les galeries subterrànies i les estructures aèries sobre arcs. El cuniculus documentat a can Gambús està situat a la carena Can Feu- Can Gambús, orientat en direcció nord –sud i fent lleugeres ziga-zagues. Es troba aproximadament a 1 km de la vila romana localitzada a Can Feu. La seva cota i secció es poden veure a partir de la porta que protegeix una entrada artificial, provocada pel tall del terreny en una de les rotondes de la Ronda Jean Monnet.

L’aqüeducte de Can Gambús és una de les poques estructures d’enginyeria hidràulica romana d’aquestes característiques conservada a Catalunya. A Sabadell, s’han descobert dues: la de Can Gambús i la de Sant Pau de Riu-sec.

Més informació