18
Desembre
2019

El Parc de Nadal proposa activitats lúdiques diverses al centre i, per primer cop, també al nord i al sud de Sabadell

Una aposta per la qualitat de les activitats de lleure nadalenc en un moment que els escolars estan de festa

El Parc de Nadal proposa activitats lúdiques diverses al centre i, per primer cop, també al nord i al sud de Sabadell

El Parc de Nadal de Sabadell començarà enguany i per primera vegada a dos emplaçaments nous: la plaça del Pi i a la plaça de la Creu de Barberà, és a dir, al nord i al sud de la ciutat. Els infants de la ciutat hi podran participar del divendres 20 al dimarts 31 de desembre. Més endavant, s’obrirà també a la plaça del Doctor Robert, on s’estarà del divendres 27 de desembre al 4 de gener de 2020.

El parc inclourà una programació molt àmplia i variada, amb propostes simultànies i canviants al llarg dels dies, amb l’objectiu de generar un espai de trobada familiar, en una aposta per la qualitat de les activitats de lleure nadalenc en un moment que els escolars estan de festa.

Al Parc de Nadal del nord i al del sud

A la plaça del Pi i a la plaça de la Creu de Barberà, el calendari serà el següent: el 20 de desembre estarà obert de 16 a 20 h; el 24 i el 31 de desembre, d’11 a 14 h, mentre que el 21, 22, 23, 27, 28, 29 i 30 de desembre, obrirà d’11 a 14 h i de 16 a 20 h.

Cada dia hi haurà instal·lat el Teler dels Desitjos i els Somnis de Nadal (tallers de manualitats nadalenques per a tota la família) –excepte el dia 31–. Del 21 al 30 de gener aniran combinant als dos indrets el JugaCirc (jocs de circ per posar a prova l’habilitat dels infants) i l’Espai Gegant (col·lecció de jocs interactius de fusta per a tota la família). A més, el dia 21 hi haurà dos espectacles itinerants a cadascun dels espais: Dancing Robots (tres robots lluminosos passegen amb coreografies de hip-hop) i, el 27, Miss Umbrel·la (espectacle de circ itinerant amb malabars i equilibris amb paraigua i música amb un piano de manubri). Finalment, el dia 28, coincidint amb els Sants Innocents, s’hi repartiran llufes i xocolata i, el 31 de desembre, es repartiran crispetes i tindrà lloc el concert Sarau de Cap d’Any, a càrrec de Rah-mon Roma –al nord–, i Salta, canta i balla, a càrrec de Sac Espectacles –al sud.

D’altra banda, els dies 20, 21 i 22 de desembre, a la plaça de la Creu de Barberà, la programació de Nadal organitzada per l’Associació de Veïns del barri se sumarà als actes del Parc de Nadal. Hi haurà un concurs de postals de Nadal, un taller de fer galetes amb motius nadalencs (el 21 i el 23 de desembre), un contacontes (el 21 de desembre, a les 12 h), l’espectacle familiar a càrrec de Set de So (el 22 de desembre, a les 12 h), una cantada de nadales (el 21 de desembre, a les 18 h), un quinto solidari (el 26 de desembre, 1 i 6 de gener, de 18.30 a 21 h), una xocolatada i un dinar populars (el 22 de desembre).

El Parc de Nadal del centre

A la plaça del Doctor Robert, part del passeig de la Plaça Major i part del Racó del Campanar, el calendari serà el següent: del 27 al 30 de desembre estarà obert cada dia d’11 a 14 h i de 16 a 20 h, mentre que els dies 31 de desembre i 2, 3 i 4 de gener, obrirà d’11 a 14 h.

Pel que fa a la programació, del 27 de desembre al 4 de gener hi tindrà lloc cada dia el Teler dels Desitjos, els Somnis de Nadal i Somnis de Reis. A més, els quatre primers dies s’hi podrà veure la companyia Les Irréls (amb un espectacle sobre un poble desconegut) i els Playscape de Luxe (una plataforma de pneumàtics, boles i xarxes). I cada dia tret del 31 de desembre s’hi podrà veure la Carpa dels Contes (programació variada de contacontes) i Colors de Monstre (una col·lecció de jocs imaginativa, inspirada amb elements onírics i fantàstics) –del 27 al 30 de desembre– i Gargot Bicicletes (jocs interactius amb bicicletes antigues) –del 2 al 4 de gener–. Finalment, el 28 de desembre, dia dels Sants Innocents, també s’hi repartirà llufes i xocolata i el 31, crispetes, i tindrà lloc el concert Paüra, a càrrec de La Belluga. El 3 de gener es podrà comptar amb Miss Umbrel·la.

L’Ambaixador Reial recollirà les claus i els desitjos de tots els parcs de Nadal

D’altra banda, als tres parcs de Nadal (i també al Vapor Reial dels dies 2, 3 i 4 de gener, a la Fira Sabadell) hi haurà un punt de recollida de les claus que els nens i nenes poden portar de casa per tal de fondre-les i fer la Gran Clau de la Ciutat, que es lliurarà a l’acte de rebuda dels Reis d'Orient, el 5 de gener, a les 5 de la tarda, a l’avinguda de les Palmeres, just abans que comenci la Cavalcada.

Prèviament, l’Ambaixador Reial recollirà els desitjos i les claus lliurades durant aquests dies dels tres parcs de Nadal. Serà a la plaça del Dr. Robert, el 4 de gener de 2020, a les 11.30 h.