16
Maig
2022

El Vapor Llonch estrena una nova app per inscriure’s a ofertes de treball, cursos, demanar cita i accedir a informació destacada i personalitzada

Per facilitar encara més l’atenció de qui busca feina, orientació laboral, formació o crear i consolidar un negoci s’activa també un canal de WhatsApp

El Vapor Llonch estrena una nova app per inscriure’s a ofertes de treball, cursos, demanar cita i accedir a informació destacada i personalitzada

El Vapor Llonch, com a seu de l’empresa municipal de Promoció Econòmica de  Sabadell S.L. i vinculada a l’àrea de Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament de Sabadell, estrena una aplicació per telèfons intel·ligents Android i IOS. L’app, ja disponible, és clara i intuïtiva, amb una navegació fàcil que permet accedir en aquests moments a diferents serveis per facilitar encara més l’atenció de qui busca feina, orientació laboral i formació. En concret, les persones que es descarreguin l‘aplicació poden inscriure’s a ofertes de feina gestionades per la borsa de treball sabadelltreball.cat, formalitzar la preinscripció a diferents activitats formatives, demanar cita per assistir a sessions informatives o rebre orientació i accedir a informació destacada i missatgeria personalitzada.

Com indica la tinenta d’alcaldessa de Desenvolupament Econòmic i Impuls Administratiu, Montse González,

“la creació d’aquesta aplicació específica del Vapor Llonch és un pas més en l’aposta de l’Ajuntament per adaptar els canals de comunicació disponibles a les noves necessitats de la ciutadania i després de constatar que moltes de les persones usuàries utilitzen el telèfon de manera prioritària per fer gestions amb Vapor Llonch”.

Alhora per facilitar encara més la possibilitat que tothom pugui plantejar les seves consultes sobre els serveis municipals vinculats al Vapor Llonch també s’estrena un canal corporatiu WhatsApp. Les persones interessades en comunicar-se podran enviar els seus missatges escrits o de veu al 696 36 38 50. L’horari de recepció de consultes serà les 24 h els 365 dies de l’any i el de resposta de dilluns a divendres de 9.00 h a 14.00 h. En casos excepcionals i d’urgències també es podran enviar missatges de resposta fora de les hores convingudes.

Aquests dos nous canals s’activen en el marc de la campanya “AQUÍ HO TROBARÀS TOT. Fes realitat els teus projectes professionals” per destacar la tasca del Vapor Llonch centrada en donar suport tant a les persones que busquen treball o orientació professional, experiència laboral o formació com a les empreses que necessiten un acompanyament per néixer i consolidar-se al territori i que alhora generen ocupació.

Increment del 24% de persones ateses

La xifra de persones ateses que sol·liciten els serveis del Vapor Llonch es va situar en 9.119 durant 2021, un 24% més respecte l’any anterior. De fet, l’any 2021 amb la tornada de forma esglaonada a la presencialitat i amb la recuperació de la normalitat, s’observa un increment de les xifres de diferents indicadors, recuperant els valors d’abans de la pandèmia i, fins i tot, registrant les dades més altes dels últims 5 anys.

Aquest és el cas de les 1.834 places de formació ofertades l’any 2021, que és la xifra més alta des de 2016. Aquest fet s’explica perquè en el cas de les activitats formatives 2021, a les convocatòries habituals de les diferents administracions s’ha afegit un increment d’activitat vinculada al Pla de xoc municipal per a la reactivació econòmica Postcovid19.

A més, s’han gestionat 1.502 llocs de treball provinents de 1.000 ofertes de treball, un 88,32% més que al 2020. Alhora, ha pujat el nombre d’assessoraments a la creació d’empreses, en concret s’han produït 964 assessoraments a la creació d’empresa, una xifra que no es registrava des de feia 5 anys. Pel que respecta a indicadors corresponents a l’any 2021 del programa d’atracció d’Inversions, s’ha fet seguiment de 38 empreses interessades en Sabadell com a nova localització, respecte les 14 que ho van fer al 2020. El 47% de les consultes són demandes de superfícies de més de 10.000 m2 i el 25% són de menys de 1.000 m2. Durant l’any 2021 s’han realitzat 463 gestions en aquest àmbit. 

El pressupost de Promoció Econòmica de Sabadell S.L. l’any 2021 s’ha tancat amb 14,6M€ i per 2022 s’ha previst en 14,8M€.