PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

03
Setembre
2016

Els museus municipals inauguren dues exposicions temporals

Una sobre l’artista local Joaquim Montserrat i una altra sobre les masies de Sabadell

 Com és habitual, aquest any per Festa Major els museus municipals de Sabadell presenten una exposició temporal cadascun. D’una banda, el Museu d’Art de Sabadell (MAS) presenta l’exposició Joaquim Montserrat, 1950-2016. L’emoció del gest, que es podrà visitar fins al 29 de gener de 2017 a la Casa Turull (c. del Doctor Puig, 16), seu del MAS.D’altra banda, al Museu d’Història de Sabadell (MHS) hi ha l’exposició Arrels oblidades. Les masies de Sabadell, que es podrà visitar a la Casa Antoni Casanovas (c. de Sant Antoni, 13), seu del MHS fins al 19 de febrer de l’any vinent.

Les exposicions estaran complementades amb diferents activitats de difusió. Durant la Festa Major s’oferiran visites guiades i tallers familiars gratuïts.

Joaquim Montserrat i les avantguardes pictòriques

Quim MontserratL’exposició Joaquim Montserrat 1950-2016. L’emoció del gest, comissariada per Rossend Lozano, especialista en historia de l’art sabadellenc, presenta per primer cop un recorregut per la trajectòria vital i artística d’un dels artistes més representatius de les avantguardes pictòriques a Sabadell. Com diu el mateix Lozano, Joaquim Montserrat és “una figura irrenunciable de la història de l’art local”. Certament, la seva obra i la seva trajectòria el converteixen en un dels artistes de la ciutat més coneguts i és indiscutiblement un dels protagonistes de la irrupció de la pintura informal i gestual en l’art sabadellenc.

Un dels objectius del MAS és estudiar i difondre els artistes de la ciutat que han conformat la nostra identitat per tal d’anar configurant discursos renovats sobre el nostre patrimoni artístic. El procés de gestació d’aquesta exposició ha permès localitzar l’obra de Joaquim Montserrat que conserven institucions i particulars, ha recuperat documents gràfics i visuals inèdits i ha proporcionat l’oportunitat de restaurar obra del pintor. Tota aquesta informació quedarà a disposició de la ciutadania i podrà servir perquè en el futur es generin noves recerques i nous discursos sobre les avantguardes pictòriques a Sabadell.

Les masies de Sabadell, un llegat ruralTorre Berardo

L’objectiu d’Arrels oblidades. Les masies de Sabadell és reivindicar la memòria rural, una memòria que mostra més de 900 anys de preeminència d’un país amb una estructura rural arrelada i que era el modus vivendi de les comunitats que habitaven tot el Principat, el Vallès i Sabadell. La ignorància ha fet mal al reconeixement patrimonial d’aquests edificis i al paisatge que van modelar els que hi habitaren i el treballaren, i l’exposició vol incitar a la reflexió sobre la història i l’estat actual de les masies del terme municipal de Sabadell.