30
Juny
2020

Es publica el llibre “L’humor constructiu”, que recull les intervencions pronunciades al simposi sobre la Colla de Sabadell

De l’edició se n’ha fet càrrec Publicacions de l’Abadia de Montserrat i ha comptat amb una aportació de 4.000 € de l’Ajuntament de Sabadell

Es publica el llibre “L’humor constructiu”, que recull les intervencions pronunciades al simposi sobre la Colla de Sabadell

Aquest juny s’ha publicat un llibre amb les intervencions que es van presentar al simposi sobre la Colla de Sabadell que va tenir lloc al Casal Pere Quart el 4 i 5 d’octubre de l’any passat. El recull, que porta per títol L’humor constructiu. Vindicació de la Colla de Sabadell: Joan Oliver, Francesc Trabal i Armand Obiols, l’ha editat Publicacions de l’Abadia de Montserrat, coordinat pels professors de la UAB Francesc Foguet i Olívia Gassol. El finançament de l’edició ha comptat amb una aportació de 4.000 € de l’Ajuntament. 

Aquest volum vindica i ressitua el paper del col·lectiu sabadellenc en el context de les lletres catalanes contemporànies, analitza amb una mirada nova el projecte cultural que abanderà i fa una relectura de l’obra creativa des d’interpretacions inèdites. El llibre fa èmfasi en el nucli més actiu de la Colla, és a dir, als escriptors sabadellencs Armand Obiols, Joan Oliver (Pere Quart) i Francesc Trabal, als quals el simposi va dedicar una atenció preferent.

Les 224 pàgines del llibre recullen les aportacions signades per Joaquim Sala-Sanahuja, Marc Comadran, Anton Carbonell, Magí Sunyer, Pep Sanz, Maria Campillo, Antoni Isarch, Teresa Iribarren, Aïda Ayats i Antoni Dalmases.

L’organització del simposi –impulsat pel Col·lectiu Pere Quart– va anar a càrrec de l’Ajuntament de Sabadell, la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), amb la Societat Catalana de Llengua i Literatura i el Col·lectiu Pere Quart. Hi van col·laborar la Comissió 100 Anys de la Colla de Sabadell i el Departament de Filologia Catalana de la UAB.

Un any dedicat a donar a conèixer la Colla de Sabadell

Aquest llibre és un dels materials que quedarà després que la ciutat dediqués el 2019 a celebrar el centenari de la Colla de Sabadell amb més de 120 actes impulsats per la Comissió 100 Anys de la Colla de Sabadell, sota el lema Estem voltats de pocavergonyes. El centenari va propiciar que la Generalitat de Catalunya també se sumés a aquesta commemoració.

També queden el documental Estem voltats de pocavergonyes, la publicació L’any que ve no l’altre, l’opuscle La Colla de Sabadellel grafit a l’Institut Escola Industrial, una col·lecció de punts de llibre, una placa commemorativa a la casa on hi havia hagut el Casino dels Senyors –carrer d’en Font, 26–, les samarretes amb el lema Com el Vallès no hi ha res, així com exemplars impresos de La fulla salau i facsímils dels romanços que els membres de la Colla van publicar entre el 1920 i el 1922.

Finalment, l’Any Colla de Sabadell també ha deixat articles diversos que es poden consultar en diferents publicacions.

Categories Cultura i esport Tags 100 anys Colla de Sabadell, colla de sabadell, llibre