13
Febrer
2014

Fira Sabadell presenta un total de 21 fires, congressos i jornades en la seva programació per al 2014

Prop de 124.000 persones van assistir a les activitats desenvolupades durant l’any passat, un 38% més respecte al 2012

Un total de 21 fires, congressos i jornades conformen la programació prevista aquest 2014 a la Fira Sabadell. En concret, 18 corresponen a operadors externs que contractaran l’espai i els seus serveis per desenvolupar les seves activitats i els tres certàmens restants estaran promoguts pròpiament per la Fira Sabadell. Tot i que el nombre de fires previstes per aquest any és exactament igual que l’any passat ja s’han tancat un nombre de congressos i jornades i també altres actes de caire privat sensiblement superior a l’any 2013.

Carles Bosch, regidor de Comerç, Consum i Turisme, ha destacat que

el 2013 ha estat un bon any per Fira Sabadell, hem incrementat el número de visitants en un 38% respecte a l’any anterior, amb un total de 123.936 visitants.

Joan Carles Sánchez, alcalde de Sabadell, ha afirmat que 

en el context actual poder fer un increment de fires i congressos i, alhora, incrementar en un 38% el número de visitants és una bona notícia, que demostra la implicació de l’Ajuntament, de la regidoria de Comerç i de Fira. Una de les línies estratègiques de la política econòmica municipal és que Fira sigui una dinamitzadora de l’activitat econòmica de la ciutat.

Durant 2014 es desenvoluparan 11 noves activitats i es repetiran edicions de certàmens que ja han passat per Sabadell amb bona acollida per part del públic. Aquest fet confirma el nivell de satisfacció de les empreses d'organització d'esdeveniments pel que fa a la contractació de l'espai i a la qualitat dels seus serveis, que el converteixen en un emplaçament reconegut en el sector de fires de Catalunya.

Enguany, la Fira Sabadell continuarà treballant amb l’objectiu que la seva activitat permeti un retorn econòmic i social per al conjunt ciutat i el seu entorn. Alhora la idea és continuar vinculant les propostes de Fira als interessos de les empreses, els agents econòmics i socials presents al territori, organitzant actes de menor dimensió al costat dels esdeveniments de mitjà format. També es treballarà perquè el conjunt de la ciutadania continuï coneixent les activitats de la Fira Sabadell i sigui considerat per qualsevol ciutadà un espai habitual de trobada. 

De fet, la resposta  ciutadana de l’any passat va ser remarcable. Prop de 124.000 persones van assistir a les activitats de la Fira Sabadell durant 2013. En concret, el número de visitants va augmentar en un 38% durant 2013 respecte a l’any anterior.

Programació 1r semestre de 2014

La programació inicial prevista per al 2014 s’obre amb la Revetlla Sardanista organitzada per Sabadell Sardanista  que tindrà lloc dissabte, 15 de febrer. A continuació, els dies 6, 7 i 8 març s’estrenarà la Fira FRANQUICAT a Sabadell. Aquest esdeveniment es presenta com el  Saló de la Franquícia a Catalunya per emprendre un nou negoci o prendre idees noves per a un que ja està en funcionament.

Durant  l’abril es concentraran fins a cinc propostes. La primera serà la segona edició del Sabadell Smart Congress, promogut per l’Ajuntament, En el marc de l’estratègia “Sabadell Ciutat Intel·ligent, Smart City”, Fira Sabadell acollirà  entre el 3 i 4 d’abril aquest Congrés internacional obert experts de tot el món, petits emprenedors i grans empreses multinacionals en contacte estret amb el progrés tecnològic de les ciutats, entès com a indissociable de la millora de la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes.

D’altra banda, aquest equipament municipal tornarà ser l’escenari durant l’abril d'Expoterrària. Aquesta fira amb una llarga tradició a ciutats europees es desenvolupa en diferents ciutats de l’Estat Espanyol  i, un cop més, s’aturarà  a Sabadell en dues ocasions: la primera cita serà a l’abril i la segona al setembre.  Aquesta és una fira internacional de compravenda de rèptils, peixos, amfibis, invertebrats i petits mamífers nascuts en captivitat, com també de productes i d'accessoris.

A més d’aquestes reedicions d’activitats s’han programat tres novetats: es tracta del Congrés Europeu de Creixement Personal, on destacats professionals mostraran la manera de buscar i trobar l’equilibri emocional.  També Fira Sabadell acollirà per primera vegada la Jornada de l’Agrupació de Municipis amb Transport Urbà (AMTU). La jornada AMTU arriba a la seva desena edició sent un referent en el sector de la mobilitat a Catalunya i a l'Estat. Les jornades es celebren cada any en una ciutat diferent, adherida a l'AMTU, sempre amb un gran èxit d'inscrits. Es tracta d'una cita per a tots aquells que treballen en l'àmbit de la mobilitat, i una oportunitat de conèixer algunes de les darreres novetats i experiències destacades a nivell internacional. Per tancar l’abril s’ha previst la Fira World Diving sobre submarinisme, amb representació dels professionals del sector.

Durant el mes de maig es preveu una cita destacada amb els clicks de Playmobil,  promoguda per l’Ajuntament de Sabadell en col·laboració amb l’Associació Som clicks. Amb el títol A Sabadell Som Clicks repeteix per tercer any consecutiu aquesta mostra a Sabadell com la Fira més gran d’Europa dedicada a aquesta joguina.

També al maig es celebraran dues activitats noves més. Fira Sabadell acollirà el XXVII Congrés de Societat Catalana de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia i el campionat de hip hop BE SOUL 2014 HIPHOP DANCE CHAMPIONSHIP.

Al juny es preveu una nova cita amb el Saló del Vehicle d’Ocasió de totes les marques, procedents de concessionaris oficials i amb totes les garanties. A més, abans de l’agost s’ha previst inaugurar, per primer cop, una Fira per a professionals i aficionats a la fotografia.

Programació 2n semestre de 2014

A partir de setembre es preveu desenvolupar una altra novetat a Fira. Es tracta de Gastrovallès promoguda per l’Ajuntament sobre el sector de la restauració. L’altra novetat d’aquest mes serà la Fira de la Mascota i juntament amb noves edicions d’Expoterrària i Fira Tren es completarà aquest mes.

Durant l’octubre es repetiran tres certàmens amb important èxit de públic durant 2013. Així, per segon any tindrà lloc la Fira DIYMANIA per a persones aficionades a les manualitats i la filosofia Do It Yourselft. També tornarà la Fira de la Cervesa, amb representació dels professionals de la cervesa artesana, i la 2a. fira de les ciències alternatives, Fira Màgica.

També aquest any arribarà de nou Fira Nuvis a l’octubre. Fira Nuvis la cita per als que busquen productes i serveis per a casaments i celebracions especials. Per completar el programa al novembre, la cita serà amb el XIV Congrés Nacional d’Advocats especialitzats en Responsabilitat Civil i Assegurança per mediació del Col·legi d'Advocats de Sabadell.

Altres actes

A banda d’aquestes propostes, la Fira Sabadell també preveu acollir durant 2014 altres activitats tant de mitjà com de petit format. Per exemple, el proper esdeveniment  que tindrà lloc al recinte firal serà la Junta d’Accionistes de Banc Sabadell o unes jornades especialitzades en Robòtica, entre d’altres.