PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

12
Desembre
2019

Joves en Acció celebra la festa de cloenda de l’edició 2019

Aquest programa treballa la cooperació i la solidaritat per mitjà de l’art i de la cultura

Joves en Acció celebra la festa de cloenda de l’edició 2019

Uns 200 joves es van trobar ahir en l’acte de cloenda del programa “Joves en acció, despertant sensibilitats”, que té com a objectiu potenciar el valor de la cooperació i la solidaritat entre el jovent d’instituts, d’espais joves, participants en intercanvis juvenils o entitats juvenils.

L’activitat, que va tenir un caire festiu, va servir de reconeixement a totes les persones implicades en el projecte. A més, en el transcurs de la trobada es van recollir alguns dels materials treballats durant les sessions realitzades, tant amb l’alumnat com de les xerrades amb testimonis.

Enguany els participants de Joves en Acció han dut a terme activitats de sensibilització en matèria de cooperació amb els membres de la comunitat educativa, concretament alumnes de cicles formatius dels instituts Sabadell i Ribot i Serra, així com de l’Escola Industrial. Els alumnes han pogut visualitzar i aprendre altres eines en el seu desenvolupament professional i posar en pràctica els seus coneixements des d’una vessant social.

L’edició de 2019 “Joves en Acció, despertant sensibilitats” ha estat un recull de bones pràctiques que ha donat a conèixer accions dutes a terme per diferents agents de la ciutat. Per mitjà de l’art i la cultura s’han treballat conceptes relacionats amb els drets humans, tot posant de manifest la importància que té aquest sector de població en la difusió dels valors socials i la seva rellevància com a agents del canvi en el context social.

Solidaritat i cooperació

Joves en Acció va néixer fa més de deu anys sota el nom de Xarxa Educativa Solidària amb la intenció de sensibilitzar la població jove de Sabadell en temes de solidaritat i cooperació. El programa compta amb un web on es recullen tots els projectes relacionats amb la cooperació en els què el jovent té un paper important. Les edicions anteriors han servit, entre altres, per elaborar una diagnosi i una posada en comú de diferents col·lectius sobre el tema de la sensibilització en matèria de solidaritat i cooperació.