24
Febrer
2015

L’Ajuntament col·laborarà amb l’Associació Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) Vallès Occidental

La col·laboració permetrà que TEA Vallès Occidental pugui fer activitats a equipaments municipals de Sabadell

L’Ajuntament de Sabadell col·laborarà amb l’Associació Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) Vallès Occidental, una col·laboració que permetrà que l’entitat pugui fer activitats a equipaments municipals de Sabadell. Així ho van acordar ahir en una reunió entre la presidenta de l’Associació TEA Vallès Occidental, Mercè Garcia-Gascón, la psicòloga Núria Santamaria, i el tinent d’alcalde de Presidència, Josep Ayuso.

 

 

L’entitat va sol·licitar una entrevista amb Josep Ayuso per explicar les seves activitats i demanar poder oferir-les a equipaments públics de Sabadell, perquè ara només s’ofereixen a Terrassa i Matadepera, malgrat que una part important dels associats i la mateixa presidenta són de Sabadell. Mercè Garcia-Gascón va explicar que

l’associació és una entitat sense ànim de lucre, que va sorgir per la iniciativa de pares amb fills afectats per la Síndrome d’Asperger i l’autisme d’alt funcionament, per ajudar-nos entre tots.

L’objectiu de l’entitat, que és membre de la Federació Espectre Autista/Asperger de Catalunya, és oferir serveis per a la millora de la qualitat de vida de les persones afectades i les seves famílies. Entre les activitats que fan hi ha orientació a les famílies, servei terapèutic, esplais, colònies i formació per a pares.

Josep Ayuso va afirmar que

com a Ajuntament el nostre objectiu és donar serveis als veïns i veïnes de Sabadell i, dins de la disponibilitat material d’espais, ajudem entitats com aquesta, cedint-los equipaments municipals per fer activitats. Entitats com aquesta, treballen desinteressadament per donar resposta a les necessitats d’unes persones amb un trastorn poc conegut i que genera molts problemes d’adaptació social als afectats i una gran preocupació a les seves famílies.

La Síndrome d’Asperger i l’autisme d’alt funcionament són trastorns del desenvolupament que comporten una alteració en el processament de  la informació. Les persones diagnosticades tenen en comú dificultats per a la interacció social, que es manifesten amb comportaments socials inadequats, entre d’altres. És un trastorn que afecta de 3  a 7 persones de cada 1.000, moltes de les quals no estan diagnosticades. Qui vulgui contactar amb l’entitat pot fer-ho al telèfon 659 921 821 o enviant un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..