PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

12
Desembre
2018

L’Ajuntament continuarà la tasca de fiscalització del contracte tot i “l’estratègia d’Smatsa d’utilitzar els tribunals per demorar l’aplicació de la facturació ajustada al contracte”

L’empresa amplia la querella contra l’alcalde i el regidor de Serveis Municipals per intentar aturar la ITF

L’Ajuntament continuarà la tasca de fiscalització del contracte tot i “l’estratègia d’Smatsa d’utilitzar els tribunals per demorar l’aplicació de la facturació ajustada al contracte”

Després de conèixer que la direcció de l’empresa que presta el servei de recollida de residus i neteja viària ha presentat una nova ampliació de querella, el Govern municipal reitera fermament la seva voluntat de no deixar-se intimidar per més querelles que interposi Smatsa i continuarà endavant en la seva obligació de fiscalització i control de compliment del contracte.

Aquesta és la segona ampliació de la querella i es va interposar al jutjat d’instrucció número 3 de Sabadell contra l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant; el regidor de Serveis Municipals, Lluís Perarnau, i dos funcionaris municipals per un suposat delicte de prevaricació per l’aprovació de la ITF i el decret d’inici de la intervenció del servei. Al mateix text, la direcció de Smatsa ha sol·licitat al jutjat mesures cautelars per aturar l’aplicació de la Instrucció Tècnica de Facturació (ITF).

Des del febrer del 2018, Smatsa està intentant paralitzar l’aplicació de la ITF, sigui per via administrativa, contenciosa administrativa, civil o penal, però no ho aconseguirà perquè aquest Govern té l’obligació de garantir que es compleix el contracte. No podem permetre ni facilitar un sistema de pagament irregular,

ha dit Perarnau, que ha afegit que

si en aquesta tasca de fiscalització, els serveis tècnics detecten que cada mes l’empresa ha estat facturant 100.000 € de més, fer els ulls grossos sí que seria prevaricar.

L’Ajuntament de Sabadell vol posar de manifest que no hi ha cap acord amb l’empresa de suspensió temporal de la ITF, sinó que aquesta suspensió es produeix per la sol·licitud de mesures cautelars fins que es pronunciï la titular del jutjat que instrueix la querella.

La ITF és una instrucció que va dictar l’Ajuntament per garantir que Smatsa deixi de facturar irregularment per equips i ho faci, tal com diu el contracte, per serveis efectivament prestats i als preus que la mateixa empresa va oferir en el concurs i, per tant, per fer el pagament segons el que estipula el contracte. Aquest sistema de pagament ni modifica els preus dels serveis, ni els redueix, sinó que assegura que l’empresa factura només pels serveis que realment fa: el contracte és el mateix i els serveis són els mateixos.

Tota la informació sobre el procés de fiscalització del contracte de residus i neteja aquí: http://web.sabadell.cat/contracteresidus