05
Desembre
2018

L’Ajuntament de Sabadell i el Gremi de Fabricants presenten el resultat d'un projecte per revaloritzar els residus

Amb el nom TÈXTIL RESIDU ZERO el balanç d’aquesta iniciativa es donarà a conèixer en un acte obert el 10 de desembre, de 9 a 11 h, al Gremi de Fabricants

L’Ajuntament de Sabadell i el Gremi de Fabricants presenten el resultat d'un projecte per revaloritzar els residus

L’Ajuntament de Sabadell i el Gremi de Fabricants de Sabadell col·laboren, des de fa anys per enfortir la competitivitat de les empreses del sector tèxtil. En aquest ocasió, Ajuntament i Gremi han treballat conjuntament en el projecte Tèxtil Residu Zero, subvencionat per la Diputació de Barcelona.

El 10 de desembre s’ha previst un acte de presentació dels resultats del projecte amb l’objectiu és donar a conèixer les possibilitats de valorització dels residus que genera la indústria tèxtil al Vallès. L’acte tindrà lloc de 9 a 11 h a la seu del Gremi, al carrer de Sant Quirze, 30.

El projecte es va iniciar el passat abril de 2018. Gràcies a la participació de diverses empreses tèxtils del Vallès s’ha pogut fer una anàlisi per identificar la tipologia de residus i l’estudi de la seva possible valorització, per convertir els residus en recursos. La idea,  per tant, és optimitzar els residus que generen les empreses d’aquest sector amb la voluntat d’ajudar a fomentar la competitivitat i avançar en el desenvolupament mediambientalment sostenible de les indústries.

Tèxtil Residu Zero es basa en els principis de l’economia circular i la simbiosi industrial per a que els recursos sobrants d’una empresa puguin ser reaprofitats per una altra. És a dir, es tracta que les empreses cooperin entre elles i es redueixi la despesa energètica i econòmica.

Per assistir a l'acte de presentació del projecte cal enviar un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.  o trucar al 93 745 09 44.