26
abril
2021

L’Ajuntament de Sabadell rep 25.000 euros per promoure polítiques de Joventut

El fons provinent de la Diputació de Barcelona es destinarà a la realització del Pla Local de Joventut, entre d’altres

L’Ajuntament de Sabadell rep 25.000 euros per promoure polítiques de Joventut

La Junta de Govern Local ha acceptat l’ajut econòmic del fons de prestació Finançament en l'àmbit de joventut, en el marc de la convocatòria del Catàleg 2021 del Pla de concertació Xarxa de Governs Locals 2020-2023, concedit per la Diputació de Barcelona

L'objectiu del fons és reforçar els recursos humans dedicats a promoure polítiques de joventut, facilitant la realització de les accions recollides en els plans locals i comarcals de joventut, i fer front a les noves necessitats sorgides arran de la pandèmia en l’àmbit de la població jove.

La tinenta d’alcaldessa de Feminisme, Benestar Animal i Participació, Marta Morell, ha explicat que aquest import

“servirà per a definir el nou Pla Local de Joventut 2021-2025, on les noves necessitats sorgides de la pandèmia es podran plasmar i es podrà donar resposta als i les joves. A més, també servirà per reforçar les accions que ja s’estan duent a terme”.

A Sabadell l’import de la subvenció ha augmentat més d’un 70% respecte l’any anterior i es rebran 25.000€, que és l’aportació màxima per ajuntament.  Aquest import es destinarà a la contractació d’assessorament per a la realització del Pla Local de Joventut 2021-2025, el document que marcarà el full de ruta de les polítiques municipals en aquesta matèria i esdevindrà l’eina estratègica per ordenar i planificar recursos destinats a donar resposta al col·lectiu jove. Entre d’altres, el Pla inclou una enquesta a 600 joves a peu de carrer per detectar les seves necessitats.

Els diners rebuts de la Diputació de Barcelona també es destinaran a reforçar les accions que ja s’estan duent a terme a més de 35 centres educatius de secundària, i a la contractació de la nova assessoria d’acompanyament emocional per a joves.