PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

01
Febrer
2016

L’Ajuntament engega un procés participatiu per repensar el model de Festa Major de la ciutat

Després de treballar conjuntament amb la ciutadania i les entitats, el resultat tindrà efecte en la Festa Major del 2017

 

El Govern de Sabadell ha presentat avui, dilluns 1 de febrer de 2016, un procés participatiu d’àmbit ciutadà que té per objectiu consensuar quins elements de millora es poden introduir en l’actual model de Festa Major de la ciutat.

Els objectius d’aquest procés són posar en marxa un debat sobre el model de Festa Major obert a totes les parts interessades i als sabadellencs en general, donar veu a la ciutadania en la definició de la festa, com també millorar la percepció del fet que la Festa Major és una proposta de ciutat i de totes les persones que hi viuen. Per això es pretén diagnosticar els punts forts i els punts febles de la festa, elaborar un conjunt de propostes de millora, per acabar amb un document consensuat que defineixi el model de Festa Major, és a dir, els elements que hi prenen part i com s’organitza.

El procés inclourà tres espais de reflexió i debat. D’una banda, unes jornades que tindran lloc el dissabte 5 de març. D’altra banda, la discussió d’uns grups de treball durant el mes d’abril. I, finalment, una enquesta ciutadana que es farà durant la Festa Major del 2016. Així, es preveu que pel gener del 2017 ja es podran presentar les conclusions definitives, les quals es posaran en pràctica en el marc de la Festa Major del 2017.

La regidora de Cultura, Montserrat Chacon, ha assegurat que

cal fer un repàs del que han sigut totes les festes majors fins ara. El debat ha de ser exhaustiu i profund, per això necessitem un any per portar-lo a terme, tot i que la Festa Major del 2016 ja inclourà elements que sorgeixin del procés que ara proposem

La intenció és que la participació sigui com més àmplia millor, amb regidors del consistori, tècnics municipals, membres d’entitats ciutadanes i ciutadania en general.

Per altra part, per tal d’anar contrastant el treball que es duu a terme, es crearan tres comissions de seguiment. En primer lloc, una de tècnica integrada per representants de les regidories i serveis que intervenen en la Festa Major (Cultura, Esports, Participació Ciutadana, Logística, Policia Local, Via Pública, Comerç, Comunicació, etc.). D’altra banda, una comissió que aplegarà representants de les entitats que vulguin formar-ne part. I, finalment, una comissió política formada per tots els grups municipals que presents al consistori.

La tinenta d’alcalde de Promoció de la Ciutat i Participació, Marisol Martínez, ha afirmat que

el model actual de Festa Major prové del 1979. I és voluntat del nou Govern encetar un debat que permeti actualitzar, revisar i renovar-ne el patró, tenint en compte que la Festa Major és la posada de llarg del Govern, l’aparador que permet presentar-nos davant la ciutat i el país

El procés participatiu que es proposa s’emmarca en la voluntat del Govern municipal de generar espais de reflexió, opinió i consens sobre diversos aspectes d’interès ciutadà. Se suma, per tant, als processos similars engegats fins ara: el procés de consulta i validació “Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat” i l’auditoria ciutadana “Posem llum a l’Ajuntament”.