28
Juny
2017

L’Ajuntament finança cursos intensius d’anglès i tallers de reforç a l’estudi durant l’estiu

Les accions arribaran a 150 joves i afavoriran l’equitat i l’èxit educatiu de tot l’alumnat, independentment de la situació econòmica de les famílies

Aquest estiu, i per segon any, Sabadell compta amb cursos intensius d’anglès i tallers de reforç a l’estudi impulsats per l’Ajuntament. Aquestes accions, que s’emmarquen dins els Plans Educatius d’Entorn, arriben a 150 joves –90 alumnes assistiran als tallers d’estudi i 60 als intensius d’anglès–. L’objectiu és incrementar les oportunitats dels nois i noies i afavorir l’equitat i l’èxit educatiu de tot l’alumnat, independentment de la situació econòmica de les famílies. L’Ajuntament destinarà a l’organització dels tallers i cursos uns 12.000 euros.

Totes dues accions es porten a terme entre el 26 de juny i el 21 de juliol i són gratuïtes per als participants. Els joves que hi prenen part són alumnes dels instituts Jonqueres (zona del nord); Agustí Serra (Can Puiggener); les Termes (Sant Oleguer - les Termes); Ribot i Serra (Espronceda-Campoamor) i Miquel Crusafont (Can Feu). Els tallers i intensius es desenvolupen a l’institut i també a alguns equipaments dels barris.

El tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, ha explicat que “amb els intensius d’anglès i els tallers de suport volem avançar en equitat. La situació socioecònomica condiciona en bona mesura el nivell d’èxit educatiu d’infants i joves. Amb accions com aquestes, incrementem l’equitat i la igualtat d’oportunitats”.

Els intensius d’anglès tenen com a objectiu contribuir que els joves puguin millorar el seu coneixement d’una llengua estrangera per facilitar-los un millor accés als estudis postobligatoris i més oportunitats al món laboral. Es tracta de reduir les desigualtats, atès que en moltes ocasions el nivell d’anglès està relacionat amb la capacitat econòmica de les famílies per pagar cursos d’idiomes o estades a l’estranger.

Pel que fa als tallers de suport a l’estudi s’adrecen a alumnes de 3r i 4t d’ESO amb l’objectiu d’incrementar la motivació i reforçar la preparació d’aquests nois i noies per continuar endavant amb els estudis. Durant els tallers els participants assisteixen a sessions d’1 hora i 30 minuts dos o tres cops per setmana, temps durant el qual repassaran continguts i milloraran la base per accedir a l’etapa postobligatòria.

Els tallers de suport a l’estudi d’estiu se sumen als tallers que s’han portat a terme durant el curs, també amb la voluntat de motivar els alumnes i millorar la seva base acadèmica per poder continuar amb la seva formació.