03
Març
2022

L’Ajuntament signa un nou acord per a la formació de professionals de la indústria

El conveni amb el centre tecnològic Eurecat, la Cambra de Comerç de Sabadell i el Centre Metal·lúrgic mantindrà dos espais reservats en el Centre de Formació Cal Molins

L’Ajuntament signa un nou acord per a la formació de professionals de la indústria

L’Ajuntament de Sabadell ha formalitzat avui la renovació d’un acord amb el centre tecnològic Eurecat, Cambra de Comerç de Sabadell i el Centre Metal·lúrgic per a la formació de professionals de la indústria. A l’acte han assistit la tinenta d’alcaldessa de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic i Impuls Administratiu, Montse González, el Director General Corporatiu i d’Operacions d’Eurecat, Xavier López, el Director de Formació d’Eurecat, Marc Capellades, el sots President de la Cambra de Comerç de Sabadell, Leo Torrecilla i el Director del Centre Metal·lúrgic, Gabriel Torras.

L’objectiu del conveni és ajudar a les empreses industrials en la millora de la seva competitivitat formant professionals del sector industrial en general, especialment el metal·lúrgic i el de la indústria 4.0. Per respondre a aquesta finalitat l’Ajuntament de Sabadell posa a disposició el seu Centre de Formació Cal Molins, adscrit a Promoció Econòmica de Sabadell, SL. per impartir la formació programada per Eurecat amb el suport del Centre Metal·lúrgic i de la Cambra de Comerç de Sabadell. En concret, es cedeix a Eurecat l’ús d’una aula i una taller d’aquest equipament municipal.

Les accions que es realitzin aniran adreçades tant a formar nous professionals com fer accions de reciclatge. Es pretén, alhora, apropar el coneixement del sector entre la població en general i, en particular, promoure les vocacions entre joves i dones per mitjà de les modalitats de formació professional per l’ocupació i formació continua. En el cas de la formació professional per l’ocupació es tracta habitualment de programes de llarga durada.

Cal Molins ja està homologat per a la importació del Certificat de Professionalitat de “Mecanització per Arrencament de ferritja”. En el marc d’aquesta programació, les parts donaran prioritat a la realització d’accions de formació professional per a l’ocupació, adreçades a un mínim de 45 alumnes aturats anuals, en les instal·lacions.

Pel que fa a la formació contínua, acostumen a ser cursos curts, molt vinculats a les tecnologies, equipaments i softwares existents al centre. La voluntat és treballar àmbits novedosos com metrologia bàsica, disseny 2d Autocad, Impressió 3D, o robòtica, entre altres. Com indica la tinenta d’Alcaldessa de Desenvolupament Econòmic i Impuls Administratiu, Montse González

“volem sensibilitzar la població sobre la importància de la formació i la qualificació per obrir-se portes en el mercat de treball. Precisament, hi ha ofertes de feina que requereixen professionals qualificats i no s’acaben de cobrir per manca d’especialistes”.

En el marc d’aquest nou conveni Eurecat es compromet a invertir un mínim de 50.000 euros per oferir a l’alumnat unes instal·lacions actualitzades i el més properes a la realitat industrial.

En el cas de la Cambra de Comerç de Sabadell i el Centre Metal·lúrgic es comprometen a donar suport en la difusió i cerca d’alumnat per als cursos programats pel centre tecnològic Eurecat, col·laborar en la borsa de treball per les pràctiques que es generin en qualsevol oferta formativa i proposar activitats formatives que responguin a les necessitats de les empreses.

De fet l’acord, també preveu accions d’intercanvi d’informació quantitativa i qualitativa i d’anàlisi de la situació del sector amb la programació de diferents jornades tècniques referides a les tendències del sector i les necessitats futures d’inserció laboral.

Antecedents

El 26 d’octubre de 2011 es va signar un altre acord, també amb la finalitat de donar suport a la competitivitat del sector industrial. En el marc de l’anterior conveni, com a resultat del desplegament d’accions adreçades a empreses i a professionals del sector en el Centre de Formació Cal Molins, destaca el desenvolupament de 7.130 hores de formació en els últims 5 anys que han beneficiat un conjunt de 555 professionals en atur i en actiu, alhora que s’ha atès a 620 joves per promoure l’interès pel sector.