10
Desembre
2014

L’Ajuntament treballa per normalitzar la situació a la via pública i s’està avaluant el cost econòmic dels desperfectes provocats pel vent

Es manté activada la fase d’alerta per precaució

Amb motiu del fort vent registrat a Sabadell en les darreres hores, la Policia Municipal ha registrat més de 400 incidències. Els avisos es van concentrar sobre tot als torns de matí i tarda d’ahir, reduint-se durant la nit. A hores d’ara, l’episodi es pot considerar meteorològicament superat. Això no obstant, l’Ajuntament manté activada la fase d’alerta i continua actuant des dels diversos serveis municipals i empreses concessionàries per reduir al màxim les afectacions al trànsit i les molèsties a la ciutadania. En tot l’episodi cal destacar la coordinació que s’ha mantingut amb Mossos d’Esquadra, Protecció Civil, Bombers i la TUS. Des de Protecció Civil de la Generalitat es recomana a la ciutadania que avui encara s'allunyi de qualsevol element inestable que pugui ser susceptible de caure, perquè ha quedat afectat per les fortes ràfegues de vent d'ahir.

L’episodi de vent ha provocat a Sabadell 2 persones ferides: una d’elles quan va caure un arbre sobre el cotxe on estava, aparcat al carrer de Santiago Segura. Un segona va resultar ferida quan li va caure un arbre davant del CAP de Sant Fèlix, a la carretera de Barcelona. Totes dues van ser ateses a la Corporació Sanitària Parc Taulí.

Ara com ara, s’està fent la valoració econòmica dels danys ocasionats per l’episodi i els equips municipals i empreses concessionàries estan actuant a les diferents zones afectades, prioritzant els llocs on hi ha més afectació o aquells on s’impedeix la normal circulació i trànsit de vehicles.

Pel que fa als recorreguts d’autobusos urbans de la TUS, aquest matí continuaven les afectacions a les línies 2 (en direcció Can Deu pel tall de trànsit als carrers dels Alps i de Balcans), 80 (només en direcció sud, no circula pel carrer de Gibraltar i la Baixada de Can Puiggener), i les línies 4 i 44, que tenen afectat el recorregut al seu pas pel barri del Poblenou.

Entre les intervencions registrades des d’ahir, s’han rebut avisos per caigudes o risc de caiguda d’arbres o branques, per caigudes d’elements a la via pública (bastides, elements de façana, uralites, persianes, tendals, contenidors, etc), per afectacions a cotxes, serveis relacionats amb fanals, semàfors, caiguda de cablejat elèctric, afectacions a l’enllumenat públic, etc.

Pel que fa a l’àmbit educatiu, els centres d’Educació Infantil i Primària han reprès avui l’activitat malgrat les afectacions que s’han produït per diferents qüestions com arbres caiguts, vidres trencats o manca de subministrament elèctric i prenent totes les precaucions per garantir en tot moment la seguretat dels nens i nenes. L’única escola que no ha pogut fer classe és l’Escola La Floresta, afectada per manca de subministrament elèctric i calefacció.