28
Febrer
2014

L’Escola d’Hostaleria del Vapor Llonch proposa nous cursos de cuina oberts a tothom amb interès per la gastronomia

La inscripció està oberta per a la programació formativa prevista a partir de març

L’Escola d’Hostaleria Vapor Llonch realitza nous cursos de cuina i servei per a persones que es volen introduir en aquest àmbit com també per a professionals. Qualsevol persona amb interès per la gastronomia sense necessitat de cap tipus d’experiència prèvia pot participar en aquests cursos que s’iniciaran a partir del març.

La programació inclou diferents activitats de llarga durada. Així, hi ha el curs de tècniques bàsiques de cuina. Aquesta proposta està adreçada especialment a persones que vulguin començar a donar les primeres passes d’una forma molt dinàmica i pràctica. Com a complement d’aquest curs també s’oferta el taller de tècniques avançades de cuina amb formació específica de manipulador d'aliments. Per a persones que necessiten professionalitzar la seva formació també s’oferten dos cursos més: el curs professional de cuiner/a i un segon de cambrer/a. Des de l’Escola d’Hostaleria, s’adreça l’alumnat que participa en cursos professionals a la borsa de treball www.sabadelltreball.cat, on es gestionen totes les ofertes de treball de diferents sectors.

També es programen sessions de tres hores de durada, específiques sobre algun àmbit temàtic. En aquesta edició s’ha previst el taller de cuina per a persones celíaques. També es proposen sessions sobre tapes i aperitius de disseny, per elaborar arrossos o de cuina low cost amb un receptari pel dia a dia per aprendre a elaborar a casa. En l’àmbit de la rebosteria també s’ofereix el taller demostratiu de pastisseria bàsica, un altre de tècniques avançades i per completar l’oferta dolça, s’ha previst el taller de cupcakes i tècniques de moldejat amb fondant.

Fora de l’àmbit estrictament culinari, es proposen els tallers adreçats tant a professionals del sector com a aficionats. Es tracta del taller de tall de pernil, el taller pràctic del servei a taula i protocol i el curs de còctels per conèixer els destil·lats i licors bàsics per fer combinats i com preparar-los. Relacionat amb el món del vi, s’ofereix un taller d’iniciació al tast de vins i un taller de maridatge de cerveses artesanes. A banda, també s’oferta el taller sobre com crear i gestionar de manera òptima un negoci de restauració.

L’Escola proporciona a l’alumnat tot el material necessari per a la realització dels cursos i tallers en un espai adaptat per desenvolupar totes les activitats teòric- pràctiques. Les accions formatives estan adreçades a grups reduïts per facilitar l’aprenentatge de les persones participants. L’equip docent està format per professionals en actiu amb una llarga experiència en el sector.

Formació a mida per a grups

Els cursos i tallers del programa ofert es poden reservar de manera individual o bé per a grups. A la vegada, si es desitja realitzar un taller privat per a un grup fora de l’oferta prevista per a presentacions de producte o  actes d’empresa, entre d’altres, des de l’Escola d’Hostaleria es dissenya la formació per cobrir la demanda.

Més informació i preinscripció

Totes les persones interessades en participar en aquests cursos poden ampliar la informació sobre el calendari i cost previst  o fer una sol·licitud de formació grupal a mida adreçant les consultes a l’Escola d’Hostaleria (ctra. de Barcelona, 208 bis) o al correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. També està obert el procés de preinscripció a través del web www.vaporllonch.net.