PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

03
Setembre
2016

L’espectacle inaugural de Festa Major, dedicat a Joan Oliver

Un vídeo mapatge, en l’any del 30è aniversari de la mort de l'escriptor sabadellenc

Maping 1L’espectacle inaugural de la Festa Major de Sabadell 2016 ha consistit en un vídeo mapatge –obra de Fausto Morales–, que s’ha projectat el divendres 2 de setembre, just després del pregó, a les 21.15 h i que s’ha pogut veure dues vegades més, a les 22.30 h i a les 24 h.

La proposta està basada en el poema de Pere Quart “Per al pàmpol del llum d’una dama criolla”, que forma part del llibre Saló de tardor, publicat a Santiago de Xile per l’editorial El Pi de les Tres Branques el 1947 i a Barcelona per Proa el 1983. Una veu en off femenina recitava el poema durant la projecció de llum, mentre pels altaveus sonava música i efectes sonors.

El muntatge, de 7 minuts de durada, aprofitava els diferents colors que proposa el poema per crear un imaginari cromàtic projectat a la façana de la Casa de la Vila. A cada estrofa canviaven els colors i els sons.

Es tracta d’una obra de contingut totalment original –imatge i música de creació pròpia– i amb poètica inspirada en la figura de l’escriptor sabadellenc Joan Oliver i Sallarès. Una peça apta per a tots els públics, tot i que abstracta, contemporània i atrevida. I que té per objectiu reivindicar l’esperit rebel del poeta.

Joan Oliver a la Festa Major

MappD’altra banda, Joan Oliver és present a la Festa Major en tres actes més. D’una banda, en l’exposició temporal “La meva arma són les paraules”, que es podrà visitar al Casal Pere Quart fins al 25 de setembre. Obra del Col·lectiu Starter, hi ha col·laborat Kimo Osuna, Anna M. Rivera, Veu Poesia Tàctil Òscar Masllovet, ESDi, Werens Puig i la Comissió Any Joan Oliver. D’altra banda, hi ha la ruta dramatitzada Joan Oliver i la ciutat, el dissabte 3, a partir de les 11 h. I, finalment, el recital de poesia i cançons a càrrec de Pensamiento Poético, Agrupación de Poetas Populares, que tindrà lloc el dissabte 3, a les 19 h, al Casal Pere Quart.

A més, la Comissió Any Joan Oliver posa a disposició dels ciutadans samarretes dedicades a Joan Oliver, que es venen en una parada situada a la fira d’entitats del carrer de la Indústria i una altra a les Barraques de l’Eix Macià.