17
Novembre
2014

L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) de Sabadell organitza unes xerrades sobre productes financers

Aquestes accions informatives s’adrecen especialment a la gent gran

Amb l’objectiu d’ampliar la informació i resoldre dubtes, l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) de Sabadell, depenent de la regidoria de Comerç, Consum i Turisme, ha organitzat una xerrades sota el títol “Les entitats financeres i els seus productes”. Tot i que estan obertes al conjunt de la ciutadania, aquestes xerrades s’adrecen molt especialment a les persones grans de la ciutat i és per això que es portaran a terme en equipaments destinats majoritàriament a aquest col·lectiu, comptant amb la col·laboració del Programa municipal de la Gent Gran. La primera de les accions tindrà lloc el proper dimecres, 19 de novembre a les 11.30h del matí al Complex Alexandra. Hi haurà una segona sessió el 26 de novembre a les 5 de la tarda al Complex Parc Central.

Les conferències responen al gran nombre de consultes i reclamacions rebudes per l’OMIC a l’entorn dels productes financers. De fet, segons dades aproximades, l’any passat es van registrar a l’Oficina a l’entorn de 830 consultes i sobre el centenar de reclamacions en aquest àmbit, bona part de les quals provenen de persones grans. Davant aquestes dades orientatives, s’ha detectat la necessitat dels consumidors i consumidores de disposar de més informació sobre els productes que contracten, els drets i obligacions que se’n deriven i com actuar davant una possible incidència.

Les xerrades seran impartides per l'associació de consumidors especialitzada en l'àmbit financer AICEC-ADICAE i tractaran sobre quins drets tenen els consumidors quan van a una entitat financera, com poden reclamar i què s'ha de saber abans de contractar cap producte.

També s’explicaran les diferències entre els diversos productes financers com els crèdits, les hipoteques, les assegurances o els fons d'estalvi o inversió. Aquestes accions informatives compten amb el suport de l’Àrea de Consum de la Diputació de Barcelona.