25
Mai
2016

La Festa del Parc de Catalunya proposa activitats lúdiques i familiars per al cap de setmana

La Festa del Parc de Catalunya proposa activitats lúdiques i familiars per al cap de setmana

La Festa del Parc de Catalunya omplirà d’activitats aquest espai emblemàtic de Sabadell els dies 28 i 29 de maig. Entre les propostes hi ha activitats infantils i familiars, concerts, esports, modelisme, fires i exposicions.

Les propostes lúdiques arrenquen el dissabte 28, a les 10 del matí, amb un itinerari a peu per identificar les espècies d’arbres del parc i activitats de modelistes navals al llac. També s’instal·larà durant el cap de setmana una fira de productes artesanals i d’alimentació i es podrà gaudir de mostres teràpies alternatives l’Eix Macià.

Les activitats familiars compten amb una gimcana en barques de rem i la jornada de portes obertes del trenet, que dissabte serà gratuït. També hi haurà una trobada de bicitrial i un circuit d’esgrima per a nens de 3 a 15 anys.

Entre les novetats d’aquesta edició, hi ha, el dissabte a la tarda, l’actuació de grups musicals de diferents estils organitzada per MAPA, a l’escenari de l’Eix Macià, entre el bar de l'Embarcador i el Mirallac. També hi haurà un Tam-tam solidari per als refugiats, amb músics de percussió, al passeig d’Amariña Lucense.

El diumenge al matí els infants podran gaudir d’activitats gratuïtes, com inflables, llits elàstics, avis i àvies contacontes, tallers de manualitats sostenibles, racons de joc simbòlic per cuinar i jocs gegants. Serà entre les 11 i les 2 del migdia.

Unes altres propostes són la passejada solidària amb carros, amb motiu del dia mundial de l’esclerosi múltiple o els jocs de l’Aventura dels Residus.

El diumenge a la tarda hi haurà tastets de cuina hindú, tattoos de henna i espectacle amb classe de Bollybood i música tradicional de l’Àfrica de l’Oest, a l’escenari de l’Eix Macià, entre el bar de l'Embarcador i el Mirallac.

La Festa del Parc l’organitza l’Ajuntament de Sabadell, amb la col·laboració de l’Agrupació de Modelistes Aeronavals de Sabadell, Artistics Events, Bicisprint, Club d’Esgrima Sabadell - Jaume Viladoms, Bar l’Embarcador, Bar restaurant Duel Mirallac, Cemfes, Centre Terapèutic Xué Sabadell, Músics i Artistes Professionals i Amateurs, Bar Tevere, Fundació Privada avan, La Taca, Associació Espai Obert, Reiki, Ioga i Tai-txi, Consorci de Residus del Vallès Occidental i Associació Catalana de Bollywood.

El parc urbà més gran de Catalunya

El parc de Catalunya es va inaugurar el 1992, en resposta a un ampli moviment ciutadà que volia preservar la zona com a espai verd. Un any més tard es va posar en marxa l’Observatori Astronòmic i el 1996 es va fer la urbanització de la zona propera a Can Rull i el circuit ferroviari.

El parc té una superfície de 43 hectàrees, que el converteixen en el parc urbà més gran de Catalunya. Té una gran varietat d’instal·lacions i espais de lleure i jocs infantils, a més del llac artificial i un tren en miniatura, amb un recorregut de més de 3 quilòmetres.

Programa