15
Juny
2022

La Flama del Canigó arribarà a Sabadell com a tret de sortida a la revetlla de Sant Joan

Hi haurà revetlles i fogueres escampades per diferents barris de la ciutat

La Flama del Canigó arribarà a Sabadell com a tret de sortida a la revetlla de Sant Joan

El dia 23 de juny arribarà a Sabadell la flama procedent del massís del Canigó, foc que serveix per encendre les fogueres de la revetlla. En un recorregut des de la ronda de Pau Vila, la flama vindrà de la mà de representants de l’entitat Òmnium Cultural i la Unió Excursionista de Sabadell que lliuraran als atletes de Joventut Atlètica de Sabadell perquè la facin arribar a la plaça del Doctor Robert.

Des de les 6 de la tarda els actes de la rebuda de la flama començaran a la plaça del Doctor Robert, on hi haurà un berenar popular i l’actuació musical del Pol Cruells Trio. Està previst que la cercavila de la Flama conflueixi en aquesta plaça a dos quarts de 8 del vespre, on tindrà lloc l’encesa del peveter (Federació Sabadell Cultura), la presentació de l’acte, els parlaments de les autoritats i, per últim, la lectura del manifest. Cap a les 8 del vespre està previst la cloenda de l’acte, després del repartiment de la Flama del Canigó entre els representants dels barris participants.

Fogueres i revetlles als barris

Al vespre, hi haurà revetlla sense foguera organitzades per les associacions de veïns de Can Llong, Torre Romeu i Covadonga. També hi haurà revetlles amb foguera organitzades per les associacions de veïns del Torrent del Capellà, les Termes i la Plana del Pintor. Hi haurà revetlla amb foguera en un peveter organitzada per l’associació de veïns de La Creu de Barberà. D’altra banda, l’AV de Gràcia organitza una foguera sense revetlla.

El programa de la Flama del Canigó l’organitza conjuntament l’Ajuntament, Òmnium Cultural, Sabadell Cultura i la Joventut Atlètica Sabadell, amb la col·laboració de diferents associacions veïnals.