20
Juny
2016

La Flama del Canigó donarà aquest dijous el tret de sortida a la revetlla de Sant Joan

Un any més, la Flama del Canigó arribarà a Sabadell com a tret de sortida a la revetlla de Sant Joan. Serà el proper dijous, 23 de juny i arribarà a les 7 de la tarda a la ronda de Pau Vila cantonada amb ctra. de Barcelona. Paral·lelament, a 1/4 de 8 s’iniciarà un espectacle a la plaça del Dr. Robert.

Cap a 2/4 de 8, des de la ronda Pau Vila començarà la cercavila que ha d’acabar portant la flama a la plaça del Dr. Robert i que comptarà amb la participació dels atletes de la Joventut Atlètica Sabadell (JAS) i de tots els vehicles que hagin anat a recollir la Flama del Canigó al Parlament de Catalunya.

A les 8 del vespre, la Flama arribarà a la plaça del Dr. Robert. Serà en aquest moment quan s’encendrà el peveter i es llegirà el manifest. A partir d’aquest llavors es repartirà la Flama del Canigó als representants dels barris de la ciutat.

Organitzen l’arribada de la Flama del Canigó a la ciutat Òmnium Cultural, la Federació Sabadell Cultura i l’Ajuntament de Sabadell. Hi col·labora la Joventut Atlètica Sabadell.

Fogueres de Sant Joan

Durant la revetlla, la ciutat comptarà amb diverses fogueres autoritzades i organitzades per les associacions de veïns del Torrent del Capellà, Gràcia, la Creu de Barberà, Can Feu, Termes, la Creu Alta, la Plana del Pintor i la Serra d’en Camaró.

Les fogueres s’ubicaran als punts inclosos en el mapa de fogueres de Sant Joan que aquest any ha elaborat l’Ajuntament, el qual inclou emplaçaments en què històricament s’havien fet fogueres a la ciutat, com també punts que s’han considerat bones alternatives per acollir aquest tipus d’esdeveniment i algun altre proposar per veïns. En tots els casos es tracta d’indrets que compleixen les condicions per poder fer-hi fer foc amb seguretat, sempre que es compleixin les condicions i recomanacions necessàries. L’Ajuntament aportarà a les fogueres autoritzades la sorra que s’ha de posar a la base i senyalitzarà l’espai amb tanques. No es podrà apilar la fusta fins a les 6 de la tarda del 23 de juny i no es podrà encendre foc fins a les 10 del vespre. 

Així mateix, a la ciutat es portaran a terme diverses revetlles a l’espai públic, impulsades per associacions veïnals o entitats. S’han previst celebracions a les places de Triana, Cambó, les Termes i Creu Alta i als carrers del Caucas, Fàtima, Montllor i Pujal, Roger de Flor i Felip Benessat.

Consells de seguretat per a una revetlla de Sant Joan segura

Coincidint amb la revetlla de Sant Joan, la Policia municipal ha editat una sèrie de consells per tal de gaudir de la celebració d’aquesta tradicional festa de forma segura.

Així, les recomanacions fan referència als aspectes que cal tenir en compte en l’àmbit tant de la pirotècnia, com en els temes més vinculats directament amb el foc, com són les fogueres o els correfocs.

Per exemple, es destaca, entre d’altres, la importància de comprar els productes pirotècnics en establiments autoritzats, no subjectar els petards amb les mans o no manipular-los.

En el cas de les fogueres, es recorda que no es poden fer fogueres sense tenir l’autorització corresponent i la prohibició de fer foc a tots els terrenys forestals de Catalunya, tant si estan poblats d’espècies arbòries com si no.

D’altra banda, també es vol posar especial incís en la seguretat del trànsit orientat a extremar les mesures de seguretat, ja que és una data en què es produeixen nombroses sortides amb vehicles privats i és per això que es recorden algunes qüestions a tenir en compte com la importància de descansar cada dues hores en desplaçaments llargs, intentar evitar les hores punta i, especialment, el perill de la conducció sota els efectes de l’alcohol.

CONSELLS

El carrer de Sant Pere, tallat 4 dies

Amb motiu del pont de Sant Joan, del dijous 23 a les 2 del migdia al diumenge 26 de juny a les 12 de la nit, el carrer de Sant Pere romandrà tallat al trànsit des del carrer del Migdia fins al carrer de Sant Pau. Durant aquests dies el trànsit de vehicles estarà restringit. Els usuaris dels guals del carrer de Sant Pere tindran l’accés garantit en tot moment i els del carrer del Sol i la zona de vianants tindran accés a través del carrer de Sant Pau.