20
Juny
2014

La Flama del Canigó donarà, un any més, el tret de sortida a la revetlla de Sant Joan

La ciutat es prepara per la revetlla de Sant Joan, que dóna oficialment la benvinguda a l’estiu

La ciutat es prepara per la revetlla de Sant Joan, que dóna oficialment la benvinguda a l’estiu. Un any més, la Flama del Canigó arribarà a Sabadell com a tret de sortida a la celebració. Serà dilluns 23 de juny, i arribarà a les 7, a la roda de Pau Vila. A ¼ de 8, s’oferirà un concert a la plaça del Dr. Robert a càrrec del Duet Arnau Gil i Maria Lamata. Cap a 2/4 de 8 del vespre, s’iniciarà la cercavila des de la ronda de Pau Vila fins a la plaça del Dr. Robert amb la participació de la Joventut Atlètica de Sabadell i tots els vehicles que han anat a recollir la Flama del Canigó al Parlament de Catalunya.

A les 8 del vespre, està previst que la Flama del Canigó  arribi a la plaça del Dr. Robert. És el moment de l’encesa del peveter i la lectura del manifest que, aquest any, anirà a càrrec de Josep M. Roviralta, actor sabadellenc. Conduirà l’acte Rosa Fité, escriptora i narradora sabadellenca.

A partir d’aquell moment es repartirà la Flama del Canigó als representants dels barris de la ciutat.

La flama del Canigó arribarà gràcies a l'organització de l’Ajuntament de Sabadell, Òmnium Cultural, Sabadell Cultura i Joventut Atlètica Sabadell.

Fogueres i revetlles

Enguany es preveuen fogueres a les places de Cambó, del Treball, de Les Termes i de Triana i als carrer de Ciceró, Caucas, Hortènsies i c. del Tibet amb c. del Kurdistan. 

A més es preveuen una vintena de sopars de germanor i revetlles distribuïts a carrers i places de tota la ciutat, entre els quals: c. de Roger de Flor entre c.Viladomat i c. Cellers i entre c. Rosales i c. Pintor Pradilla; c. d'Esteve Paluzie entre c. de Nadal i Salvador Seguí; c. Francesc Bellapart; c. de Bonavista; c. Moratín; c. Vapor; c. Can Viloca; c. de Jaume Ninet; Passatge Togores; c. de Santa Eulàlia; pl. Les Termes; Pl Triana; c. de Càucas, entre Vosgues i Balcans; c. de les Magnòlies entre Geranis i Hortènsies; pl. Cambó, pl. Magdalena Calonge, c. de Valldaura i pl. de Vila Arrufat.

Consells de Seguretat

Un any més, des de l’Ajuntament es volen recordar algunes recomanacions i consells de seguretat, que s’estan difonent a través de la campanya Revetlles amb precaució, impulsada per la Generalitat i l’administració de l’Estat comptant amb la col·laboració de la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis i Comarques i AFIMAC i la coordinació de Protecció Civil. Entre els objectius, es volen evitar els accidents causats per la manipulació incorrecta de productes pirotècnics i reduir el risc potencial de focs de vegetació per l'encesa de fogueres i també per la ignició que poden provocar els petards.

Recomanacions d’aquesta campanya per a la prevenció d’accidents durant la revetlla de Sant Joan

Coques de Sant Joan

Així mateix, i per tal d’evitar toxiinfeccions alimentàries, es recomana adquirir les coques en un establiment apte per a l'elaboració i/o la venda d'aquests aliments i comprar el tipus de coca (farcida o no) en funció de les possibilitats de conservar-la fins al moment del consum. S’aconsella conservar en fred fins al moment del consum les coques que contenen crema o nata (si no les consumiu en la seva totalitat, retorneu-les ràpidament a la nevera). Si s’ha de fer un desplaçament llarg i no es pot assegurar la seva conservació en fred, és millor comprar coques que es poden conservar a temperatura ambient, o bé preveure'n l'adquisició en el lloc de destinació.

Alcohol

Així mateix, davant la celebració es recorda que cal que evitem conduir si preveiem consumir begudes alcohòliques i evitar agafar el cotxe en horaris en què el cansament o la somnolència ens puguin afectar. També es recomana utilitzar els transports públics. Si això no és possible i decidim agafar un vehicle privat, cal assegurar-nos que la persona encarregada de conduir no consumeixi alcohol o altres substàncies que puguin afectar la seva capacitat conductora.