PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

07
Agost
2018

La mostra “Saba-TIC” es consolida com un dels esdeveniments principals vinculats a les noves tecnologies

Tindrà lloc el dissabte 8 de setembre, per Festa Major, a l’Espai Cultura

La mostra “Saba-TIC” es consolida com un dels esdeveniments principals vinculats a les noves tecnologies

El Saba-TIC, la mostra interactiva de tecnologies innovadores organitzada per l’Ajuntament de Sabadell en el marc de la Festa Major, es consolidarà aquest any. En aquesta tercera edició es diversificaran i incrementaran les activitats proposades i s’oferiran uns serveis millors a les entitats expositores. L’objectiu és que hi tornin a passar unes 2.000 persones, com el 2017.

L’esdeveniment, que serà gratuït, es durà a terme el dissabte 8 de setembre a l’Espai Cultura de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859. Hi haurà tallers i una zona d’exposició –a l’aire lliure i a l’interior de l’edifici– i enguany es posarà l’accent en més de 15 propostes tecnològiques vinculades als àmbits dels drons, la realitat virtual, la impressió 3D, l’electrònica, la robòtica, els videojocs i la programació. Per a alguns dels tallers i activitats cal inscripció prèvia, disponible a partir del 16 d’agost.

Enguany la benvinguda la donarà el Robot Pepper, que interactuarà amb els visitants i oferirà informació sobre l’esdeveniment a través d’una pantalla integrada de 10,1 polzades. I, gràcies a Codelearn, es podran veure en acció altres robots –seguidors de línies i humanoides–. Així mateix, l’Espai Cultura organitzarà un taller infantil de creació de robots que dibuixen (drawbots).

Segons Miquel Soler, regidor d’Innovació i Ciutat,

aquest any és el de la consolidació del Saba-TIC

i afegeix que

ens obrim a més segments d’edat, abastant des dels infants i joves fins a la gent gran, amb temes diversos que van des de la robòtica fins a tecnologies vinculades a la salut i a l’esport, com també drons, bicicleta, rehabilitació de malalts i esgrima sense fils

Novetats principals de la 3a edició

La primera novetat d’aquesta edició són les curses de nano-drons professionals i el “bateig de vol” per a debutants. Serà a càrrec de l’associació Drones de Carreras, que proposaran diverses curses, una de les quals a càrrec de pilots professionals i altres obertes a qualsevol persona que es vulgui iniciar en aquest món (amb una edat mínima de 10 anys), com a “bateig de vol”. Els drons són avui un sector tecnològic en expansió, que compta amb més 600 operadors professionals a Catalunya i que impacta també en altres tecnologies com la impressió 3D, la realitat virtual o el desplegament de la connectivitat mòbil 5G.

La segona novetat està relacionada amb la impressió en 3D. Hi haurà:

  • Una impressora 3D homologada en què els visitants podran imprimir pastissos i figuretes de massapà, xocolata i altres cremes de pastisseria. L’activitat la dinamitzarà l’Espai Creactiu de Sabadell.
  • L’Escola Superior de Disseny (ESDi) mostrarà roba dissenyada i fabricada gràcies a una impressora 3D, en el marc del projecte Cod3ntidad d’aquesta universitat. Més informació del projecte.
  • Concurs de disseny ràpid de models en 3D, amb un programari d’utilització senzilla, obert a infants i adolescents.
  • S’oferirà la possibilitat d’obtenir una reproducció impresa en 3D del rostre dels visitants, que després es podrà recollir a Sabadell a la botiga 3D Visual.

Amb relació a l’electrònica, l’associació RipoLab HackLab de Ripollet portarà a terme un taller familiar d’electrònica, en què infants a partir de 10 anys (acompanyants d’un adult) aprendran a soldar i s’enduran una xapa-acreditació com a visitants del Saba-TIC, integrant a la xapa una placa de circuit electrònic amb llums LED RGB. Així mateix, la Fundació Antiga Caixa Sabadell organitzarà un taller de construcció de plaques electròniques Arduino.

Quant a la realitat virtual i augmentada, l’empresa Área Virtual facilitarà als assistents diverses experiències immersives amb ulleres i cabina de realitat virtual. I l’empresa anglesa Clicks and Links –que participa en el projecte europeu Triangulum, com l’Ajuntament– aportarà un simulador de bicicleta ja provat a Manchester, en què els visitants tindran una experiència ciclista com si estiguessin anant en bicicleta per diversos circuits i ubicacions.

El Saba-TIC també inclourà videojocs. Així, l’empresa sabadellenca Sandbloom oferirà un taller de creació i disseny d’un videojoc real i l’ESDi presentarà un videojoc orientat a rehabilitar malalts amb dades procedents de sensors.

D’altra banda, Codelearn organitzarà un taller de programació d’aplicacions per a dispositius mòbils a través de l’app “Inventor”. I, finalment, cal destacar un parell de propostes més. D’una banda, l’ESDi mostrarà els projectes que ha desenvolupat del Mapa Sonor de Sabadell i una paret lluminosa interactiva. D’altra banda, l’Escola Politècnica de Manresa - UPC demostrarà els seus projectes de jocs d’esgrima sense fils i un tauler-laberint en què la bola està controlada sense fils des d’una telèfon mòbil, entre d’altres propostes.