29
Setembre
2021

La primera fira Sakura Matsuri reunirà empreses i activitats d’origen japonès ubicades a Catalunya i convertirà Sabadell en punt de referència del Japó a tot l’Estat

L’esdeveniment acostarà la cultura japonesa a la ciutadania i promocionarà Sabadell com a seu de fires i esdeveniments

La primera fira Sakura Matsuri reunirà empreses i activitats d’origen japonès ubicades a Catalunya i convertirà Sabadell en punt de referència del Japó a tot l’Estat

Sabadell acollirà del 29 d’abril a l’1 de maig del 2022 la 1era edició del Saló Sakura Matsuri, una trobada multisectorial al recinte de la Fira Sabadell on s’hi aplegaran la cultura, la gastronomia, l’oci, el turisme, la tecnologia, la moda, els vídeo jocs i les arts marcials japoneses, entre altres continguts.

El Saló, únic a Catalunya i obert al públic en general, reunirà empreses i activitats d’origen japonès ubicades a Catalunya, tot convertint Sabadell en punt de referència del Japó a tot l’Estat. Alhora, la Fira permetrà la nostra ciutat situar-se com a municipi organitzador de fires i trobades professionals internacionals MICE (Meetings, Incentives, Conferences and Events).    

L’esdeveniment, impulsat per l’Ajuntament de Sabadell, acostarà als visitants tota l’oferta multisectorial d’origen japonès, a través dels més de 30 expositors que es preveu que ocupin els 3.000 metres quadrats de la nau central de la Fira. Com també amb diverses activitats, entre les quals presentacions i conferències, que s’ubicaran a l’auditori i sales annexes.

Així mateix, del 25 d’abril a l’1 de maig hi haurà un programa paral·lel de propostes, com exhibicions d’arts marcials o esdeveniments culturals i gastronòmics, que es podran gaudir a diferents punts de la ciutat.

Avui, durant la presentació de la Fira, l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha explicat que

“un dels nostres objectius com a govern municipal passa per promoure la capitalitat de Sabadell. En aquest sentit, el lideratge passa per infraestructures, per serveis però també per ser capaços de detectar oportunitats i, a partir d’aquí, crear els escenaris adequats que ens permetin desenvolupar-les, generant noves iniciatives que reverteixin en benefici de la ciutat i el seu entorn”.

En aquest marc, Farrés ha comentat que “la fira Sakura Matsuri constitueix una gran oportunitat per apropar cultures i també per reunir empreses i activitats d’origen japonès i convertir Sabadell en punt de referència del Japó a Catalunya i a tota Espanya”.

El portaveu del grup municipal de Junts per Sabadell i responsable del Programa de Projecció de la ciutat, Lluís Matas, ha remarcat que

“les oportunitats que el Japó representa actualment són immenses. És cert que les relacions comercials entre l’Estat espanyol i el Japó han crescut els darrers anys, però queda molta feina per fer. Tenim camí per recórrer i aquesta és una prioritat estratègica per a Catalunya i també per a Sabadell”.

En la mateixa línia, Matas ha afegit que “amb aquesta Fira, Sabadell consolida la seva marca de ciutat i reforça el rectangle del Coneixement, a l’eix Gran Via-Ripoll, com a eix de revitalització econòmica i espais oberts a la ciutadania".

Per la seva part, el cònsol general del Japó, Yasushi Sato, ha qualificat el Saló com una “magnífica iniciativa” i ha remarcat “l’orgull pel fet que s’hagi escollit Japó per un esdeveniment d’aquestes característiques”, afegint que els dies de la Fira, “Sabadell es convertirà en una porta al Japó”. 

Amb la Fira, es volen dinamitzar econòmicament diferents sectors amb presència local i afavorir la projecció de Sabadell arreu. Al mateix temps, es crearà un espai que afavoreixi el coneixement de la realitat japonesa i on es potenciï la creació d’una xarxa intersectorial dinàmica que promogui la cooperació i la competitivitat. El Saló impulsarà el comerç i la vida associativa de la ciutat i també potenciarà l’anomenat Rectangle del Coneixement, a l’eix Gran Via-Ripoll, com a eix de revitalització econòmica i espai cívic.

El Sakura Matsuri l’impulsa el programa de Projecció de la ciutat i Turisme de l’Ajuntament de Sabadell, juntament amb Fira Sabadell, comptant amb la participació de diferents entitats i empreses.

El saló, obert al públic de Sabadell i d’arreu, seguirà totes les normes de seguretat sanitària adequades al seu moment.

Sabadell com a nou destí turístic de negocis i fires (MICE)

Més enllà de l’oferta cultural sobre tot allò que envolta al Japó, el saló Sakura Matsuri forma part d’una estratègia de l’Ajuntament per donar a conèixer la ciutat a l’exterior i també les seves instal·lacions firals com un nou destí MICE o, el què és el mateix, Reunions, Incentius, Conferències i Esdeveniments.

La celebració d’aquesta primera edició buscarà contribuir així a la promoció econòmica de Sabadell i a la projecció de la seva imatge, tot oferint l’oportunitat de crear lligams culturals, turístics i empresarials de la ciutat amb el Japó.