21
Novembre
2014

La tradicional encesa de llums i l’obertura de la pista de gel marquen el tret oficial de sortida a la Campanya de Nadal

Els llums de Nadal romandran als eixos comercials fins al 6 de gener i s’encendran de 6 de la tarda a 2/4 de 10 de la nit

Aquesta tarda s’ha donat el tret oficial de sortida a la Campanya de Nadal amb l’encesa de llums que guarniran els carrers de la ciutat durant les Festes. L’acte d’encesa ha tingut lloc al passeig de la Plaça Major i ha comptat amb la presència de l’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez; el president de Sabadell Comerç Centre, Josep Maria Porta; el tinent d’alcalde de Presidència, Josep Ayuso; el regidor de Comerç, Consum i Turisme, Carles Bosch i diversos representants de les associacions de comerciants de la ciutat.  Després de la tradicional encesa, s’ha obert la Pista de Gel, que enguany s’instal·la novament per Nadal al Passeig de la plaça Major.

En aquest sentit, Josep Ayuso, ha volgut recordar que fa tot just una setmana el Passeig vivia un conjunt d’activitats per celebrar la seva reobertura i que

avui aquest mateix espai acull l’encesa de llums de Nadal i l’obertura de la pista de gel; elements que de ben segur dinamitzaran el Centre de la ciutat. Avui, com aquell qui diu, hem començat el Nadal perquè l’encesa de llums marca d’alguna manera l’inici de les festes. Aquesta nit, i totes les nits d’aquestes dates Sabadell estarà il·luminada, engalanada, vestida de festa. Us convido a gaudir de la ciutat aquest Nadal.

De la seva banda, Josep Mª Porta, ha assenyalat que

el Nadal és il·lusió i mou a molta gent. Nosaltres esperem que enguany i atès que el Passeig ja està obert el volum de gent que s’apropi fins aquí sigui espectacular.

Els llums de Nadal romandran als eixos comercials fins al 6 de gener i s’encendran de 6 de la tarda a 2/4 de 10 de la nit. En dies assenyalats s’ampliarà aquest horari. En total es guarniran 54 carrers, el mateix nombre de vies que l’any passat. Pel que fa als arcs de llums, s’instal·laran 412, vuit més que la campanya anterior, atès que l’Associació de Comerciants de l’Eixample ha decidit allargar els ubicats a l’avinguda de Barberà fins arribar a la pl. Barcelona, per així enllaçar amb l’enllumenat de Comerç Creu.

L’enllumenat és a càrrec de les diferents associacions de comerciants de la ciutat, comptant amb el suport de l’Ajuntament.

La Pista de Gel

Tot just després de l’encesa de llums s’ha estrenat la pista de gel al passeig de la Plaça Major. Amb una capacitat per a 100 persones a la vegada, aquesta pista de 30 x 16 metres estarà oberta entre el 21 de novembre i l’11 de gener entre les 11 del matí i les 2 del migdia i les 4 de la tarda i les 9 del vespre els caps de setmana, festius i període de vacances escolars. El dies feiners dins el període lectiu escolar, estarà oberta a les tardes de 5 a 9 del vespre i als matins només per a grups concertats (escoles, per exemple).

El preu de l’entrada serà de 6 euros per 30 minuts (hi hauran promocions de descompte que es podran utilitzar de dilluns a dijous en determinats períodes). També hi haurà preu reduït de 3 euros per a grups d’escolars.

La Fira de Santa Llúcia i la FANSA

Tampoc no faltarà la tradicional Fira de Santa Llúcia, que obrirà al passeig de la Plaça Major la setmana que ve. Concretament divendres, 28 de novembre, i hi romandrà fins als 23 de desembre, de 10 a 2 i de 5 a 9. Enguany, hi ha prop d’una trentena de casetes on es podran trobar figures i coves nadalenques d'artesania, arranjaments per a la llar i ornaments florals, com també avets, ponsèties i rams de la sort.

També repeteix la Fira d’Artesans de Nadal de Sabadell (FANSA), que s’instal·larà a la pl. del Dr. Robert, del 13 de desembre al 5 de gener, amb 20 tallers i artesans d’arreu de Catalunya. L’horari de la FANSA serà de 10 a 2 i de 16.30h a 21.00 h., tancant els dies 25 i 26 de desembre i l’1 de gener.