30
Setembre
2020

LaSala dibuixa una temporada “a la carta”

Començarà a funcionar com a centre de creació d’arts per a les famílies

LaSala dibuixa una temporada “a la carta”

La temporada 2020-2021 de LaSala començarà el diumenge 25 d’octubre, a les 6 de la tarda, amb Camí a l’escola, el nou espectacle de la companyia Campi Qui Pugui.  L’extraordinària història de tres germanes que s’enfronten a obstacles i perills diàriament per arribar a l’escola, inspirada en el reconegut documental Sur le chemin de l’école, de Pascal Plisson, és un dels espectacles programats la temporada passada i que es van suspendre a causa del confinament.

La temporada, que es durà a terme amb aforaments reduïts, descentralització d’espais i adaptació del calendari per a les escoles, seguint els protocols de seguretat establers, l’han presentada avui Carles de la Rosa, regidor de Cultura, i Eulàlia Ribera, directora de LaSala.

Durant la presentació, Carles de la Rosa ha afirmat que

LaSala és un projecte de país, un espai de creació que honora Sabadell. Des d’aquí els vull felicitar perquè, malgrat les dificultats del moment, han trobat la manera de programar una nova temporada. I això no seria possible si no treballessin com ells saben fer-ho, amb molta il·lusió, amb capacitat de gestió i de reinvenció, donant oportunitats al territori. Un espai on tothom té cabuda i que ha sabut teixir complicitats per tirar endavant també projectes europeus.

Per la seva banda, segons Eulàlia Ribera,

ara l’objectiu és poder arribar a totes les escoles i a totes les famílies. La cultura és un bé essencial. Per això hem treballat per una temporada a la carta, adaptada a cada públic, a cada projecte, a cada condicionant. I que respongui a les necessitats dels diferents públics en una situació d’excepcionalitat com la que vivim.

La temporada de LaSala es reprendrà al gener amb Andròmines, l’estrena del nou espectacle dels sabadellencs Samfaina de Colors (19 de gener). També s’han reprogramat espectacles que es van haver de suspendre la temporada passada, com Jojo, L’aventura d’avorrir-se o Adeu Peter Pan. La temporada inclou també Mozartland (de la Companyia del Príncep Totilau), Terra (Silver Drops), Marúnica (Roberto G. Alonso) i La faula de l’esquirol, el darrer i nou espectacle de La Baldufa.

Al mes de novembre, el gran protagonista de la programació és el Festival El Més Petit, que capitanejat per LaSala, arribarà a la setzena edició. Aquest any comptarà també amb una part de la programació en línia, l’anomenada Petit als núvols, que inclourà el V Encontre Internacional d’Arts per a la primera infància, la formació per a mestres i artistes i també algunes propostes artístiques.

Aquesta és la primera temporada que LaSala funciona al 100% com a centre de creació d’arts per a les famílies, amb l’objectiu d’apostar per les residències d’artistes i participar en dos projectes europeus sobre educació i mediació.