PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

14
Febrer
2017

Més de 300 infants de 8 centres educatius reflexionen sobre la Festa Major en Els nois i noies tenen la paraula

L’objectiu és l’aprenentatge dels processos de participació entre els més joves

Més de 300 infants de 8 centres educatius reflexionen sobre la Festa Major en Els nois i noies tenen la paraula

Una representació dels alumnes que enguany participen a Els nois i noies tenen la paraula han pres part en la primera trobada intercentres d’aquesta edició, celebrada ahir al Casal Pere Quart. Durant la reunió, els nois i noies han posat en comú els primers mesos de treball que cada grup ha fet a les aules a l’entorn del tema proposat, que enguany és “Construïm la Festa Major”.Aquest curs participen a Els nois i noies tenen la paraula més de 300 infants de 8 centres educatius: les escoles Arraona, Creu Alta, Can Llong, Salesians Sabadell, Santa Clara, Col·legi Escolàpies, Sant Nicolau i Xaloc.

Amb l’activitat es vol iniciar els alumnes de 5è i 6è de primària i 1r i 2n d’ESO en l’aprenentatge dels processos de participació, tot oferint-los un espai de diàleg on puguin expressar la seva opinió sobre diferents temes de ciutat. En aquest sentit, l’edició d’enguany i el tema escollit es troben en concordança i complementen el procés participatiu general sobre la Festa Major de Sabadell impulsat per l’Ajuntament.

Durant tot el procés d’Els nois i noies tenen la paraula, el professorat compta amb l’assessorament tècnic necessari i amb una guia didàctica per desenvolupar a l’aula, a més d’una sessió de formació. També es celebren durant el curs dues trobades intercentres (ahir va ser la primera) on, a través de representants, les escoles posen en comú les propostes com a pas previ a la redacció d’un document final de conclusions, que a final de curs presentaran a l’Ajuntament davant l’alcalde i altres membres de la corporació municipal.

El treball enguany gira al voltant de la Festa Major amb l’objectiu que l’alumnat analitzi i repensi, des de la seva perspectiva, com és i com hauria de ser la gran celebració de la ciutat. Així, es proposa com a metodologia un estudi senzill però alhora profund de la Festa, viscut en primera persona. És per això que a la jornada intercentres d’ahir es va comptar amb la implicació d’entitats com Bastoners de Sabadell, la Societat Coral Colon i Propietaris de Gossos de Sabadell, que van acostar als nois i noies alguns dels continguts i objectius de la celebració.