Informació

Google Geocoding API error: The request was denied.

17
Desembre
2018

Nova oferta de cursos presencials de Formació Ocupacional adreçats prioritàriament a persones en atur

Les accions formatives s’iniciaran properament i en la majoria de casos permeten obtenir un certificat de professionalitat

Nova oferta de cursos presencials de Formació Ocupacional adreçats prioritàriament a persones en atur

Un total de quinze cursos es posaran en marxa properament adreçats prioritàriament a persones en atur. La nova oferta de Formació Ocupacional aprovada pel Servei d’Ocupació de Catalunya, que s’impartirà al Centre de Formació Cal Molins permet, en la majoria de casos, obtenir un certificat de professionalitat.

Les accions formatives es faran durant el 2019 i són: Activitats auxiliars de comerç; Alemany (A1); Anglès (A1); Anglès (A2);  Anglès (B1); Confecció i publicació de pàgines web; Desenvolupament d'aplicacions amb tecnologia web; Gestió administrativa i financera del comerç internacional; Gestió comptable i auditoria; Gestió integrada de recursos humans; Manteniment de sistemes elèctrics i electrònics de vehicles; Operacions auxiliars de manteniment de carrosseries de vehicles; Operacions auxiliars de serveis administratius generals; Operacions de muntatge d'instal·lacions electrotècniques i de telecomunicacions en edificis; i Organització i gestió de magatzems. Tota la programació dels cursos es pot consultar al web vaporllonch.cat.

L’objectiu del programa és millorar la qualificació professional i la capacitat d’inserció laboral de les persones. Els cursos inclouen en la majoria de casos un període de pràctiques en una empresa que l’alumne es familiaritzi amb un entorn de treball propi de l’ocupació o sector triat i augmenti les seves possibilitats de trobar una feina. 

Els principals requisits per participar-hi és tenir edat laboral i estar prioritàriament a l’atur.  En funció de cada curs també es necessari disposar d’un nivell d’estudis específic. La Formació Ocupacional és totalment subvencionada, pot tenir caràcter teòric i pràctic, de curta o de llarga durada, i pot incloure pràctiques en empreses. En cas de superar-la, s'expedeix un Certificat de Professionalitat de l'especialitat cursada.

S'han programat sessions informatives, només cal trucar al 93 745 32 23 o omplir el formulari en línia per apuntar-s'hi. La primera sessió es farà el 18 de desembre, de 9 a 2, al Centre de Formació Cal Molins. Es donarà informació del cursos d’inici immediat, que són: Gestió administrativa i financera del comerç internacional, Gestió comptable i auditoria, Anglès (A1) i Organització i gestió de magatzems.

La mitjana d’inserció laboral de l’alumnat que va assistir a alguna activitat formativa va superar el 60%

El Centre de Formació Cal Molins és un espai de referència per a les persones que volen millorar la seva qualificació professional. Per aquesta instal·lació municipal cada any  es formen més de mil persones. La forma presencial es complementa amb la formació e-learning. Segons els últims resultats registrats, al 2017,  el grau de satisfacció de l’alumnat és de 90% i la mitjana d’inserció laboral de l’alumnat que va assistir a alguna activitat formativa va superar el 60%.

El percentatge d’inserció fa referència només als programes que es gestionen directament des del centre, no es comptabilitza la inserció de programes en els que s’actuen com a proveïdors de formació, o per exemple, tampoc es comptabilitza el grau d’inserció d’accions de curta durada.

Ubicació